Joel Cedergren och Stefan Silva, Gif Sundsvall chattar med lyssnarna 1 april 2016
1 av 3
Joel Cedergren och Stefan Silva chattar med lyssnarna. Foto: AnnCharlotte Carlsson/Sveriges radio
Stefan Silva. Foto: Gif Sundsvall
2 av 3
Stefan Silva. Foto: Gif Sundsvall

Chatt med Gif-tränaren Joel Cedergren och nyförvärvet Stefan Silva

1:50 min

På söndag ställs Gif Sundsvall mot AIK. Förväntningarna inför säsongen, publikfavoriter och vilken plats siktar man på när säsongen är slut? Läs svaren från tränaren Joel Cedergren och nyförvärvet Stefan Silva.

Moderator: Hej och välkomna till chatten med Stefan Silva och Joel Cedergren! Börja ställ era frågor. De är beredda vid tangentbordet.

14:59, 1 April 2016

Danne: Vad är den största utmaningen den här säsongen?

Stefan Silva:
den största utmaningen är väl att underhålla pubiken med en fin fotboll samtidigt som vi måste vinna våra matcher och plocka poäng

15:00, 1 April 2016

Stina: Vilket lag i allsvenskan är svårast att möta?

Stefan Silva:
ja har själv inte spelat allsvenskan tidigare men tror att malmö borta blir den svåraste matchen

15:01, 1 April 2016

Mia: Hur känns det att få möta Östersund i allsvenskan?

Stefan Silva:
de ska bli kul förståss, hoppas på en trevlig tillställning med mycket publik

15:02, 1 April 2016

Danne: Vad är den största utmaningen den här säsongen?

Joel Cedergren: Vi har många spännande utmaningar framför oss och vi ser verkligen fram emot säsongen. En av våra största utmaningar är att utveckla laget samtidigt som vi ska vinna så många matcher så att vi når målet.

15:02, 1 April 2016

Pär: Vilken spelare i allsvenskan är den mest underskattade?

Joel Cedergren: Jag tycker att vår Runar Mar Sigurjonsson bör få mer uppmärksamhet.

15:06, 1 April 2016

Pär: Vilken spelare i allsvenskan är den mest underskattade?

Stefan Silva: mauricio albornoz skulle ja säga, nu klar för ifk göteborg. tycker att han inte får den uppmärksamhet han förtjänar, gjorde tio mål som innermittfältare i brommapojkarna för nått år sen bara

15:06, 1 April 2016

Moderator: Nu har de lämnat skrivbordet och gått in i studion för att bli intervjuade av Niklas Axelsson.

15:09, 1 April 2016

Moderator: "Det känns riktigt kul. Det blir en fantastisk första match", säger tränaren Joel Cedergren om matchen mot AIK borta på söndag.

15:10, 1 April 2016

Moderator: "Det har varit enkelt att komma in i laget. Det är sköna grabbar", säger Stefan Silva om att komma ny in den här säsongen.

15:11, 1 April 2016

Anders: Stefan Silva, jag har läst någonstans att du har provtränat med engelska klubben Hull. Var det nära att det blev en övergång dit? Finns det några klubbar utomlands som du har provtränat med/varit på väg till?

Stefan Silva: jag provtränade me hull 2013, de gick ganska bra faktist men laget var då å andra plats och påväg upp till premier league. så deras plan var att värva meriterade premier league spelare så något konrakt för mig vart de inte.. men dom var nöjda me mig och hade ja vart nått år yngre hade dom gett mig ett lärlingskontrakt sa dom då. ja va förra året och bekanta mig med fc köpenhamn och gjorde två träningar där, där va de lite närmre en övergång men de va sista dagarna på transfern och dom kom inte överens med sirius riktigt

15:17, 1 April 2016

Anders: Giffarna har väldigt tuffa matcher i inledningen av den här säsongen. Först AIK borta och sedan Gefle hemma. Det är ett Gefle som Gif Sundsvall har haft svårt för under lång tid. Visst, Giffarna vann matchen på Norrporten fiol, men innan dess så vann man inte en enda match på tio försök mot Gefle. I omgång tre är det Malmö FF borta som gäller. Risken finns alltså att Giffarna efter tre omgångar har väldigt få, eller kanske till och med noll, poäng. Hur kommer ni att agera om ett sådant scenario blir verklighet?

Joel Cedergren:
Jag tycker att vi har en spännande öppning där vi möter bra lag men AIK,Gefle och Malmö möter också ett bra lag :)
Om vi skulle ta 0 poäng på 3 matcher så är det en möjlig stress som kan få oss att inte vända trenden. Det gäller att vi i så fall behåller lugnet och fortsätter tro på oss själva vilket vi lyckades mycket bra med förra året då vi hade dålig start på säsongen.

15:19, 1 April 2016

Alexander: Stefan: blir det många mål denna säsong? Eller vad tror du?

Stefan Silva:
ja tror och hoppas att de blir en del poäng för min del, men de viktigaste för mig är att laget plockar poängen

15:21, 1 April 2016

Alexander:: Hur kommer det gå mot AIK?

Stefan Silva:
ja har en stark tro på oss och tror att vi kommer få med oss MINST en poäng hem till sundsvall

15:23, 1 April 2016

Alexander: Joel: vad är dina förväntningar på säsongen?

Joel Cedergren:
Jag hade stora förväntningar på oss förra året och har det även i år. Det är flera spelare som haft en fin utveckling sedan förra året och jag är mycket nöjd med alla våra nyförvärv. Jag tycker också att laget är bättre i år jämfört med den här tiden förra året.

15:23, 1 April 2016

Floyd: Jag hoppas mycket på Dibba i år. Tycker han är kul att se. Vad kan vi förvänta oss honom tror du, Joel?

Joel Cedergren:
Jag är väldigt stolt över vilken utveckling Pa har haft de senaste åren. Han har stora steg på plan. Från början var han enbert ett hot i djupet och en sisådär målskytt nu är han också en duktig bollmottagare,passningsspelare och avslutare. Pa leder sin utveckling på ett utmärkt sätt och jag tror han kommer vara ännu bättre i år. Han också vuxit som människa under tiden i Sundsvall och är idag en förebild med sitt sätt att vara med sin värme och ödmjukhet.

15:29, 1 April 2016

Anneli: Vad har du, Stefan, för annan talang utöver fotbollen? Sjunger, lagar mat, dansar, mekar ...?

Stefan Silva:
haha ja gillar att sjunga lite grann men är faktist inte bra på de.. sen så är ja faktiskt riktigt bra på pingis.. annars är de nog bara fotboll.

15:31, 1 April 2016

Alexander: Hur är din känsla för denna säsong och hur käns laget?

Stefan Silva:
ja har en bra känsla inför den här säsongen.. har inte spelat allsvenskan tidigare som sagt och har inte så mycke att jämföra med från tidigare.. men va ja själv tror så r ja väldigt positiv och tror att de kommer bli ett bra år för sundsvall

15:33, 1 April 2016

Floyd: Hur är truppen i år jämfört med förra året? Hur ligger ni till på fystester och sådär i år jämfört med för ett år sen?

Joel Cedergren:
Jag tycker att vi har en minst lika stark trupp som förra året. Vi har blivit av med bra spelare i backlinjen och stärkt oss på offensiva positioner. Vi ligger bättre till på flera fysiska tester och tycker att vår fysiska status är bra. Vi har haft färre skador under denna fösäsong så det är fler spelare som tränat utan avbrott sedan i Januari. Att vara skadefri är en nyckel för att förbättra sin fysik.

15:34, 1 April 2016

Alexander:: Stefan: när ni möter Malmö, hur ska ni stoppa Oscar Lewici som är en av de största spelarna i Malmö just nu med sin landslags kunskaper?

Stefan Silva:
oscar lewiki är en bra fotbollspelare, malmö är ett bra lag med massa bra spelare. så vi kommer nog inte lägga så mycke fokus på just lewiki. dom har tio till man måste ha koll på

15:37, 1 April 2016

Alexander:: Joel: hur har ni i GIF vuxit sen förra säsongen, vad kommer att bli/gå bättre i år

Joel Cedergren: Vi har tränat mycket på att skapa fler målchanser och tror att vi kommer skapa fler målchanser i år. Vi har ändrat lite i vår offensiv för att bli bättre i offensivt straffområde. Vi har gjort justeringar i vår defensiv för att släppa in färre mål och tycker att det ser bättre ut. Individuellt så har vi fått in några med mycket god speluppfattning och teknik som gör att att laget förbättras.

15:41, 1 April 2016

Uffe: Joel: På vilket sätt har laget ändrats så inte vi kommer att släppa in så mycket bakåt som vi gjorde ifjol (52 mål)

Joel Cedergren: Vi tycker också att vi släppte in för mycket mål och vi har förändrat vårat sätt att pressa samt tränat mycket på att försvara oss mot inlägg vilket var en svaghet,särskilt under vårsäsongen 2015.

15:44, 1 April 2016

Patronen: Stefan, är det någon liga i Europa som du följer lite extra? Något favoritlag i Europa?

Stefan Silva: ja följer ingen liga sådär ja följer spelare bara. har inget favorit lag gillar bara vissa fotbollspelare, men de bir att ja kollar på la liga bundesliga och premier league. ja tycker messi och neymar är dom bästa i världen så de blir väl att man följer barcelona lite extra

15:44, 1 April 2016

Alexander:: Vad blir slutresultatet mot AIK?

Stefan Silva:
ja tror de blir 1-1 lr 1-2 till sundsvall ;)

15:45, 1 April 2016

Johan: Jag har aldrig förstått det där med fotboll.. Långa matcher och få mål.. Vore det inte nice om man gjorde planen mindre, ungefär som att rinkarna i NHL är mindre än i Europa? Tänker att det skulle göra spelet tightare och roligare.

Stefan Silva:
det finns ju futsal om du skulle vilja se fotboll fast lite mer likt NHL..
rätt så underhållande de med !

15:46, 1 April 2016

Johan: Jag har aldrig förstått det där med fotboll.. Långa matcher och få mål.. Vore det inte nice om man gjorde planen mindre, ungefär som att rinkarna i NHL är mindre än i Europa? Tänker att det skulle göra spelet tightare och roligare.

Joel Cedergren: Målen är en del av nöjet med fotboll. Men jämfört med hockey så är fotboll mycket mer komplext och mer varierande som jag tycker är väldigt underhållande.

15:48, 1 April 2016

Moderator: Nu har Niklas kommit ut från studion för att hämta in chattarna igen. :) Om en dryg minut hörs de i radion.

15:49, 1 April 2016

Moderator: Nu stänger vi snart chatten! Skicka in era sista frågor!

15:53, 1 April 2016

Linus: Vilken spelare i Gif Sundsvall kommer att få sitt stora genombrott i år, och varför?

Stefan Silva: jag tror att marcus danielsson kan få sitt stora genombrott iår. han är väldigt internationell i sin spelstil som mittback. bra spelförståelse och fina fötter, så han tror ja kommer bli ett stort utropstecken för svensk fotboll

15:55, 1 April 2016

Alexander:: Var kommer Sundsvall ungefär ligga i ligan när säsongen är slut?

Stefan Silva:
vi har som mål att ta en topp tio placering. men sen så tror ja och hoppas att vi kan komma nånstans i mitten. men minst 10a

15:57, 1 April 2016

Alexander:: Ska ni se el Clasico. Vem vinner?

Stefan Silva:
jag kommer absolut se el classico. de världenst största match där alla fotbollsälskare kommer sätta sig framför tv bänken..

15:57, 1 April 2016

Boda : Joel hur ser du på Stefans roll i Gif Sundsvall i år ? Ser du han som den som ska göra det för er i år ?

Joel Cedergren:
Jag är väldigt glad att Stefan valt att komma till oss!
Stefan är en spelare som med sina egenskaper passar perfekt in hos oss. Han har den viktigaste egenskapen av alla och det är hans spelintelligens,han har också en mycket fin teknik,en bra passningspelare och avslutare.
Vi är ett lag som ska göra det i år och inte enbart någon enstaka individ. Individerna blomstrar när laget är bra :)

15:57, 1 April 2016

Adam Tiah : Joel, vad är Stefans yttersta kvaliteer o hur mycket tror du på honom, hur många mål tror du han landar på ?

Joel Cedergren:
Jag tycker hans bästa egenskaper är han fotbollintelligens. Han har också en mycket god teknik. Spännande med honom är att han är både bra att bygga upp spelet och avsluta det.

16:00, 1 April 2016

Giffen: Vilken spelare blir årets överraskning, Joel? Typ: Vem kommer att bli publikfavorit? Jag älskar personligheter, spelare som "sticker ut" som gör det lilla extra.

Joel Cedergren:
Dom "sticker ut" är ofta de som har de offensiva egenskaperna och där stack både Pa och Runar ut förra året. I år har vi fler spelare som jag tror kommer sticka ut. Vi har också ett par försvarsspelare som jag tror kommer sticka ut :)

16:04, 1 April 2016

Alexander:: Var kommer Sundsvall ungefär ligga i ligan när säsongen är slut?

Joel Cedergren:
Vi kommer vara på topp 10!

16:05, 1 April 2016

Maggan: Hej - har ni ett komplett lag som ni ser det? Eller fattas någon typ av spelare?

Stefan Silva:
jag personligen tycker vi har en bra trupp efter lagets resurser om man säger så. som spelare är jag nöjd med truppen.

16:05, 1 April 2016

Martin M: Jobbar Gif Sundsvall på något vis aktivt vad gäller HBTQ-frågor?

Joel Cedergren: I vår värdegrund är det tydliggjort en tolerans och respekt mot alla människor oavset ras,kön eller sexuell läggning. Jag tycker att vi visar alla människor respekt. Jag vet tyvärr inte om vi aktivt jobbar med dessa frågor men det hoppas jag.

16:09, 1 April 2016

Alexander:: Ska ni se el Clasico. Vem vinner?

Joel Cedergren:
Jag hoppas på Barca för det är mitt lag :)

16:10, 1 April 2016

Alexander: Hur är din känsla för denna säsong och hur käns laget?

Joel Cedergren:
Jag har en stark tro på vårat lag och alla duktiga spelare vi har.
Jag ser verkligen fram emot säsongen :)

16:13, 1 April 2016

Stefan Silva: vill tacka er alla för era frågor och hoppas att ni alla blev nöjda med svaren ni fick! ha en trevlig helg och se till att stötta oss på torsdag hemma mot gefle :) // stefan och joel.

16:14, 1 April 2016

Moderator: Nu stänger vi chatten för idag. Tack för alla frågor!

16:17, 1 April 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista