Megan Kufeld och Danielle Au från USA spelar för SDFF. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
Megan Kufeld och Danielle Au från USA spelar för SDFF. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio

Megan och Danielle lämnade USA för fotbollen i Sundsvall

Megan Kufeld: First it was a little overwhelming
2:39 min

Känslan när du släpper lite på tryggheten och ger dig iväg, kanske flyttar till en annan stad, ett annat land, en annan kultur och ett annat språk. Spännande men samtidigt lite skrämmande. Två som har gjort det är Megan Kufeld och Danielle Au från USA.

Megan är från Kalifornien och Danielle från Georgia i USA. Båda har gemensamt att de lämnat sitt hemland för att testa lyckan i fotbollslaget SDFF i Sundsvall.

– Jag ville spela professionellt efter collage och Sundsvall var det bästa laget som visade intresse, säger Megan.

Vad är din historia Danielle?

– Det är faktiskt inte mitt första besök i Sverige. Jag har varit här två gånger tidigare. Jag har förälskat mig i den svenska kulturen och jag vet inte vad det är, men det här landet låter mig komma tillbaka gång på gång vilket är underbart.

Hur är det att komma till ett nytt land med ett helt annat språk?

– Först var det helt klart överväldigande. Det var så mycket nytt att ta in. Men nu har jag varit här i några månader och börjar känna mig lite mer hemma, säger Megan. 

Jag ville verkligen göra det här. Upptäcka nya kulturer och göra något utanför komfortzonen. Jag tror att det är bra att utsätta sig för annorlunda situationer.

Vad saknar ni mest från USA?

– Peanut butter! Nej jag skojar bara, men en del maträtter och så klart alla vänner och familjen där hemma, säger Danielle.

 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".