Viksjö skola i lågor.
1 av 2
Räddningstjänsten fick larmet strax efter fyra i morse, då slog lågor ut ur fönster på övervåningen. Bild: Helen L. Pettersson/Lyssnarbild
Kraftig rök stiger ur ruinerna efter branden i gamla skolan i Viksjö som var planerad att bli flyktingboende för barn. Foto: Niklas Axelsson/SR
2 av 2
Nu återstår bara ruinerna av gamla skolan i Viksjö som var planerat att bli ett flyktingboende. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio

Branden i Viksjö misstänks vara anlagd

Polisen: Det finns ett samband med en tidigare brand
1:35 min

Polisen rubricerar branden i natt i Viksjö gamla skola som mordbrand. Byggnaden var planerad att bli ett flyktingboende för barn. 

Det är inte första gången som byggnaden brinner. För två veckor sedan började samma hus brinna och bränderna har ett samband, enligt polisen.

– Den 9 april var det ju en brand där och den var definitivt anlagd. Vi har därför inlett en förundersökning om att den här branden kan vara anlagd, säger Börje Öhman, informationsansvarig vid polisen. 

Vi har inlett en förundersökning om att den här branden kan vara anlagd.

Vad är det som gör att ni rubricerar det som mordbrand?

– Det är framförallt att det tidigare varit en mindre brand som var anlagd. Sedan finns iakttagelser som första personalen gör på plats, även om det inte helt och fullt säger att den här anlagd, konstaterar Börje Öhman. 

En större byggnad med ett så stort värde rubriceras som mordbrand, även om det inte varit direkt fara för någons liv, enligt polisen. 

Har ni någon misstänkt?

– Nej, det finns ingen misstänkt, säger Börje Öhman, vid polisen. 

Platsen kommer nu spärras av och bevakas. Polisens tekniker kommer undersöka ruinerna efter branden, så snart det är genomförbart med tanke på hettan från branden och rasrisk. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".