Räddningstjänsten på plats vid misstänkt brand på Alnö. Foto: AC Carlsson/SR
Räddningstjänsten Medelpad på utryckning. Arkivfoto: AC Carlsson/SR

Pojke fastnade i vägtrumma vid Essviks skola

En sjuårig pojke fastnade flera meter in i en trång vägtrumma i närheten av Essviks skola vid 13.30-tiden idag. Redan 20 minuter efter larmet hade räddningstjänsten lyckats få loss honom.

Pojker är sju år, enligt polisen, och han hade krupit in i röret och fastnat med armarna bakåt vid sidan om kroppen. En lärare larmade 112 vid 13.30-tiden och hela tiden stod personer och pratade med pojken inne i röret. 

Enligt Bosse Elgenström, inre befäl på räddningstjänsten, så hade pojken ålat 4-5 meter in i vägtrumman och befann sig under en väg.

– Vi höll på att rekvirera en grävare till och med, men vi fick ut honom till slut. Jag vet inte säkert hur det gick till, men på något vis fick de honom att ta sig lite bakåt så de fick tag i honom, säger Bosse Elgenström. 

Enligt polisen klarade sig pojken helt utan fysiska skador.

– Men han var ju så klart ledsen och rädd. Hans föräldrar hade kommit dit och var där och tröstade, säger Maria Forsberg, befäl vid länskommunikationscentralen vid polisen i Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".