Allvarliga brister på Kristna skolan Oasen i Sundsvall - hotas av vite på 300 000 kronor

Skolinspektionens tillsyn visade på otrygga elever, rasistiska och sexistiska kommentarer och otydlig ledning. Vi ser allvarligt på det här, säger ordförande Per Johansson.

Kristna skolan Oasen i Sundsvall har 106 elever, en förskoleklass och årskurs 1 till 9. Vid Skolinspektionens tillsyn framkom att skolan har allvarliga brister som äventyrar elevernas rätt till trygghet och studiero. 

Bland annat förekommer rasistiska och sexistiska kommentarer mellan elever, och skolans rektor anmäler inte alltid kränkningarna till huvudmannen.

Men ordförande i den förening som är huvudman för skolan är tveksam till att ge några kommentarer om Skolinspektionens kritik.

– Vi ska gå igenom Skolinspektionens beslut, och innan dess vill jag egentligen inte ge några kommentarer, säger Kristna Skolan Oasens huvudman Per Johansson.

Vad vill du säga till föräldrarna till eleverna på skolan, det är allvarliga brister?

– Jag ber att få återkomma senare, när vi gått igenom vad Skolinspektionen skriver. Men vi har redan börjat arbetet, och har till 30 september på oss, säger Per Johansson.

Skolinspektionen kräver att föreningen som ansvarar för skolan senast 30 september åtgärdar bristerna, annars hotas skolan av vite om 300 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".