Göran Lundholm
Gör allt för att rädda Tängstahallen i Resele Foto: Tim Bergström/SR

Kamp för att rädda Tängstahallen i Resele

Göran Lundholm: Det finns bara möjligheter.
2:57 min

En 67-årig före detta IT entreprenör från Östersund har gett sig den på att rädda Tängstahallen i Resele. En inomhushall som skulle säljas och som fick en hel föreningsstyrelse att ställa sina platser till förfogande.

Tängstahallen blev under hösten ifjol ett hett diskussionsämne i Resele. Sporthallen i byn Tängsta stod för det mesta oanvänd. Kostade samtidigt pengar i bl.a. värmekostnader. Resele IF tog över hallen från Sollefteå kommun för drygt 10 år sedan. I höstas kom styrelsen med förslaget att sälja hallen. Det krävdes ett extra årsmöte, hela styrelsen avgick när det stod klart att Reseleborna trots bekymren, ville behålla sporthallen.

Det var här IT företagaren Göran Lundholm kom in i bilden. Sedan han sålt sitt företag i Östersund flyttade familjen till Resele. Lundholm blev ordförande i Resele IF och kämpar nu tillsammans med andra i föreningen för att få snurr på verksamheten i Tängstahallen.

–Vi är en speciell grupp som håller på att sondera terrängen för att få hallen uthyrd, säger Göran Lundholm. Vi har hört att flera föreningar i Sollefteå har svårt att få halltider. Träningsläger kan vi anordna och mina förhoppningar är stora. 

Tängstahallen är visserligen gammal men i gott skick visar det sig. Högt i tak och här kan de flesta sporter husera.

–Vi måste bara rädda hallen,försvinner den får vi aldrig tillbaka den, säger Göran Lundholm. Här finns bara möjligheter!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".