Kommunhuset i Sundsvalls kommun. Foto: Annelie Ledin/SR
Foto: Annelie Ledin/SR

Bygg om kommunhuset i Sundsvall till bostäder

Luthman (L): Platsen är helt idealisk för bostäder
1:28 min

Bygg bostäder i den nuvarande kommunhuset i Sundsvall. Ett nytt effektivare kommunhus borde istället byggas vid det planerade resecentrumet vid järnvägsstationen. Det föreslår liberalerna i Sundsvall 

I Sundsvall där det är stor brist på bostäder föreslår nu Liberalerna ett djärvt förslag. Bygg om det nuvarande kommunhuset på Norrmalm i Sundsvall till bostäder.

Platsen är helt idealisk i söderläge. Den här ytan är rejält stor och skulle kunna styckas upp och göra flera tomter av.Publicera

För den kommunala verksamheten föreslår Liberalerna aett nybygge i närheten av det planerade resecentrumet vid Järnvägsstationen i Sundsvall.

– Det skulle kunna bli ett modernt och mer effektivt kommunhus. Man ska komma ihåg att nuvarande byggnad ett gammalt sjukhus som inte var tänkt att ha kommunal verksamhet i, säger Luthman.

Dessutom skulle den kommunala verksamheten i det nya huset komma närmare kommunikationerna vid resecentrumet.

– Absolut, vi minskar inte samarbetet med andra delar av landet och världen och det behöver vässas ännu mera, säger Annelie Luthman (L)

Det låter som det skulle kunna bli mycket dyrt?

– Ja investeringskostnaderna skulle bli höga. Men så som jag räknat kommer det att löna sig på tio års sikt, säger Annelie Luthman (L).

Christer Suneson
christer.suneson@sverigesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".