Isterband med stuvad mandelpotatis.
1 av 2
Isterband med stuvad mandelpotatis. Foto: Per-Erik Karlsson Lindberg
Anne-li Blomqvist
2 av 2
Anne-li Blomqvist Foto: Per-Erik Karlsson Lindberg

Recept: Isterband med stuvad mandelpotatis

Entreprenören Anne-li Blomqvist tillagar klassiska isterband med stuvad mandelpotatis, stekt ägg och rödbetor.

Isterband med stuvad mandelpotatis
ca 2 portioner

Potatisen kan kokas (gärna dagen innan). Mandelpotatis skalas efter att den kokats.                      

Skiva potatisen i tjocka skivor.

Tillred bechamelsås
ca 4 dl (smör, vetemjöl, salt, vitpeppar, socker, mjölk, grädde)

Vänd försiktigt ner de kalla potatisskivorna.

Låt nu kastrullen med potatisstuvningen stå på uppvärmning under tillagning av isterband.

Isterband i fjärilsform

Skär isterbandet längs med, ej helt igenom.

Lägg med köttytan neråt i pannan, lagom värme, ej het.

Vänd efter en stund försiktigt isterbanden och njut av upplevelsen (Ett riktigt partytrick då fjälstret drar ihop sig och korven förvandlas till en taggig fjäril. Om man har tur :-)

Serverar gärna med stekt ägg och rödbetor. Gröna grönsaker är snyggt till.

En svensk husmanskost och nyttig snabbmat att bjuda släkt och vänner på.

 

Smaklig måltid!

/Anne-li Blomqvist

 

 

 

 

 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".