Johan Samuelsson
Glad trots förlusten mot Dalen. Och sista matchen med gänget på ett tag. Foto: Lennart Sundwall/SR

Sista matchen med Granlo för Johan Samuelsson

Johan Samuelsson: Jag tror Schweiz passar mig perfekt.
5:10 min

Slaget om Norrland blev sista matchen med gänget för Johan Samuelsson och hans Granlo. Det blev 8-5 till Dalen och för landslagsspelaren Johan Samuelsson och brodern Anton väntar nu minst två år som proffs i Schweiz.

Slaget om Norrland är en ny begivenhet på innebandysidan. 20 000 stod på spel och Umeålaget Dalen vann med 8-5 till slut. Matchen spelades i Skyttis arena i Örnsköldsvik inför knappt 500 åskådare.

Detta var alltså den sista matchen för Johan Samuelsson och hans bror Anton. I augusti drar bröderna till Schweiz och till laget Tigers Lagnau i den högsta ligan. Femma den senaste säsongen.

– Matchen som sådan var ingen höjdare för mig, säger Johan. Jag tror jag spelade 0-6 i matchen. Men det är klart att det känns att det här var den sista matchen med Granlo.

Förutom fyra säsonger i just Dalen har Johan Samuelsson varit Granlo trogen. Nu åkte laget ur den högsta ligan och då var beslutet lätt för Johan att ta.

– Jag tror att ligan i Schweiz kommer att passa mig perfekt, säger han till P4 Västernorrland. Där är det ett böljande spel, inte så statiskt som det kan bli här hemma.

Johan Samuelsson lämnar inte bara sitt lag, han lämnar också ett jobb som lärare i Sundsvall.

– Min nya klubb håller på att försöka ordna nån typ av lärarjobb åt mig därnere. Jag vill gärna lära mig ett nytt språk som jag också har nytta av på planen, säger Samuelsson. Då passar ett lärarjobb bra, säger Samuelsson.

I augusti lämnar bröderna Samuelsson Sundsvall för ett tag. Kontrakten sträcker sig över två år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".