Johannes Skagius Foto: Sara Johansson/SR
Johannes Skagius tränar numera i Österrike men Sundsvalls simsällskap är fortfarande hemmaklubben. Foto: Sara Johansson/SR

Skagius missade OS-kvalgränsen rejält

Det var sista chansen för Johannes Skagius att på egen hand fixa en biljett till OS i Rio de Janeiro senare i år. Men när 100 m bröstsim simmades på EM i London stämde det inte alls. Han åkte ut redan i försöken.

Johannes Skagius har haft några tuffa år sedan en envis infektion satte stopp för talangens framfart i bassängen. Lägg sedan tränarbyte på det och det ger helt nya förutsättningar för Skagius.

Vid EM i London igår stod han dessutom inför en kvaltid han aldrig någonsin simmat på, 59,81 sekunder. Och det blev en för tuff uppgift för Johannes som har ett personbästa på 1:00:85. Tiden vid lördagens kval i London blev bara 1.01,84.

– Det är pinsamt dåligt, inte alls vad jag ville, sa Johannes Skagius till TT efter loppet.

Jag kom inte in i simningen och var kanske lite obekväm och orutinerad. Nu vill jag bara åka hem och gräva ner mig någonstans.

Nu återstår bara en chans för Skagius att ta sig till OS i Rio. Det är att SOK tar ut honom i sitt talangprogram och att han därmed får en fribiljett till de olympiska sommarspelen senare i sommar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".