Lokki lentää
Foto: Foto: Kirsi Blomberg/Sveriges Radio Sisuradio

Sköt måsar och tog bort bon – misstänkta för jaktbrott

Två personer i Härnösand är misstänkta för jaktbrott och brott mot ordningslagen efter att ha skjutit måsar och tagit bort måsbon på ett tak på Volontärvägen sent igår kväll.

Polisen larmades om skottlossning på Volontärvägen i Härnösand strax efter klockan 22 igår kväll. Något av skotten hade också träffat en byggnad enligt vittnen, som också sett två personer uppe på ett tak som sedan gett sig av i bil.

Det hade också uppfattats som att man sköt mot ett asylboende i närheten, men det visade sig vara ett måsbo som var målet.

När polisen spårat bilen bara en bit från platsen fanns där två personer som berättade att dom hade skjutit måsar och tagit bort bon på taket.

– Och det är det ingen tvekan om, det dom berättade stämmer väldigt bra med dom spår och vittnesuppgifter som fanns, säger Martin Södervall, vakthavande polisbefäl i Västernorrland.

De båda personerna är nu misstänkta för jaktbrott och brott mot ordningslagen för att ha skjutit måsarna utan tillstånd och dessutom inom tätbebyggt område.

– De är helt vanliga personer som inte får göra det här, inte på den platsen, inte vid den tiden och inte utan tillstånd, säger Martin Södervall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".