Magnus Norgren
Magnus Norgren kom hem till Docksta med ett nytt SM guld. Foto: Lennart Sundwall/SR

Magnus spelade hem sitt andra SM-guld

Magnus om sitt andra SM-guld: Idag mår jag mycket bättre.
3:15 min

Rullstolsbundne Magnus Norgren från Docksta spelade hem sitt andra SM guld i bordtennis i helgen. Magnus har en nerv och kärlsjukdom som emellanåt gör honom helt sängliggande.

Under 1,5 år från hösten 2013 var Magnus Norgren helt fjättrad vid sin säng. Magnus sjukdom yttrar sig så att blodtillförseln till hjärtat påverkas. Magnus har för stora vener och sjukdomen kommer i skov.

Vid SM 2015 klev han mer eller mindre upp från sjuksängen och spelade hem sitt första SM guld. Den här gången kom han väl förberedd och Magnus Norgren är ett enda stort leende när P4 Västernorrland träffar honom på bygdegården i Docksta.

– Jo, nu har jag varit pigg ett bra tag och jag hade tränat bra inför mästerskapen i Örebro i helgen, säger Magnus.

Han kom hem till Docksta med ett nytt guld. Samtidigt som han är medveten om att sjukdomen snart kan göra sig påmind igen.

– Det kommer som ett skov med jämna mellanrum, fortsätter Magnus Norgren.

Mycket av Magnus tid går till just bordtennis. Han är tränare i klubben, Docksta BTK, och han har dragit igång ett "gubbdagis" där pensionärer i Docksta samlas en dag i veckan. För att spela pingis förstås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".