Zhilla och Totte
Zhilla och Totta gjorde succé bland barnen på Kulturnatten i Ånge.

Kulturnatten i Ånge lockar barn med robotteknik och apor

"Det är en stor händelse. Det är mycket barn och föräldrar ute och ikväll blir det massor med musik"
2:00 min

Just nu pågår Kulturnatten i Ånge. Musik, konst, litteratur och mösspåtagning - allt får plats när kulturen bjuder till i Ånge.
Men kultur behöver inte bara vara konst och musik. Kenneth Lindström, tekniklärare på Bobergsgymnasiet har under dagen byggt legorobotar med de något mindre barnen.

Kulturnatten i Ånge är igång och under eftermiddagen har det bland annat funnits en del aktiviteter för barnen som ponnyridning, uppträdande av Zhilla och Totte och teknikbaluns med Bobergsgymnasiet.

– Stämningen i Ånge är bra. Det är mycket folk och bra väder. Det är livat. Jag var och tittade på Zhilla och Totte nu. Det var spännande. Det var kö för att få autografer, säger Kenneth Lindström, tekniklärare på Bobergsgymnasiet.

Och han menar att Kulturnatten i Ånge är en viktig händelse.

– Och en stor händelse. Det är mycket barn och föräldrar ute och ikväll blir det massor med musik, säger han.

Kenneth Lindström har själv hållit i en lite annorlunda kulturaktivitet för barn - nämligen att bygga legorobotar. 

– Vi har byggt legorobotar och visat hur de fungerar och så har vi haft tågbanor som kört fram och tillbaka och så har vi haft photoshopövningar där man barnen har kunnat skriva ut sitt ansikte och sätta på robotarna, berättar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".