Prins Nicolas. Foto: Foto Kungahuset.se
1 av 2
Prins Nicolas är hertig av Ångermanland. Foto: Foto Kungahuset.se

Tidigare P4-medarbetaren om bevakningen av kungahuset

"Det är alltid kul att bevaka sånt som har riktigt stort allmänintresse"
2:31 min

Det är en rojalistisk vår. Kungen har fyllt 70, det har fötts små prinsar - och dom ska såklart döpas. Tess Ulander från Härnösand, tidigare medarbetare här på P4 Västernorrland, har gjort en hel programserie om kungahuset - och vad som händer bakom kulisserna.

– Det är alltid kul att bevaka sånt som har riktigt stort allmänintresse. Och det har kungafamiljen i år. Det är tittarna som bestämmer. Och vill de den här våren se saker om kungahuset, då vill man ju jobba med det, säger Tess Ulander som arbetat som programledare för Expressens programserie om kungahuset.

Tess Ulanders program riktar in sig på detaljerna och allt som händer bakom kulisserna på kungahuset. Men hon menar att det inte utesluter att man på andra håll i tidningen samtidigt granskar kungahuset på ett mer kritiskt sätt. 

Programmet har Tess Ulander gjort tillsammans med tidningens egen expert på kungahuset Johan T Lindwall - som har imponerat stort med sina kunskaper.

– Han kan allt om kungahuset. Alla detaljer. Allt. Han vet allt om vilken butik de handlar glass i till vilket cykelmärke de har, säger hon.

I ett annat avsnitt pratar de om de rosetter som prinsessorna Estelle och Leonore har haft i håret.

– Vi pratade med hon som driver den butik i Stockholm som säljer de där mest. Hon berättade att de hade sålt 36 000 rosetter efter att de hade visats på Estelle och Leonore, berättar Tess Ulander.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".