Issam Jebali jublar.
Issam Jebali jublar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Elfsborg körde över Giffarna

Sundsvalls Joel Cedergren: ”Möter ett bra Elfsborg i dag”
1:02 min

Issam Jebali svarade för ett hattrick när Elfsborg slog Gif Sundsvall med de stora siffrorna 4-0.

Radiosportens Jonas Enarson utser matchens lirare i lagen.
Elfsborg: Issam Jebali
Gif Sundsvall: Johan Eklund

Ett friläge, en nick och en lobb. Så gjorde Issam Jebali sitt första, sitt andra och sitt tredje mål i nya klubben. Tunisiern, som kom till Elfsborg från IFK Värnamo i juli, var matchens spelare på Borås arena.

– Jag är glad. Först över segern. Sedan är jag glad att få göra mitt första hattrick i Borås. Laget gjorde en fantastisk offensiv insats och jag kunde ha gjort fler mål. Jag försöker fortfarande anpassa mig och jag hoppas framtiden blir ännu bättre, säger Jebali till Radiosporten.

”Issam Jebali, han gör som han vill”

24-åringen hade spelat tre matcher med sitt nya lag och fram till måndagens match bara noterats för en framspelning.

Mot Sundsvall lyckades han med det mesta. Hemmaklacken sjöng att: ”Issam Jebali, han gör som han vill.” Målen kom i minut 61, 64 och 73.

Det sista var mycket, mycket vackert. Två överhoppningar av lagkamrater på samma passning gav tunisiern ett läge. Han gjorde läckert bort sin motståndare innan han ännu läckrare chippade in bollen.

– Han besitter otroliga offensiva offensiva kvaliteter. Väldigt stark med boll och en bra avslutare. En fruktansvärd fin teknik – det här är nog inte det sista vi har sett av Issam Jebali, säger Elfsborgs Adam Lundqvist till Radiosporten.

Det var aldrig någon dramatisk eller så värst underhållande match. Sundsvall backade hem och kontrade medan Elfsborg hade stort bollinnehav och ägnade sig åt mycket kortpassningsspel.

Sundsvall såg först ut att ha gjort matchens första mål efter 18 minuter. Sebastian Rajalakso styrde in en hörna med rumpan. Men domaren upptäckte att Johan Eklund tryckte till hemmaförsvararen Jon Jönsson med en knuff i ryggen. Jönsson föll. Frispark för Elfsborg. Inget mål för Sundsvall.

Minuten senare var Jon Jönsson mitt i händelsernas centrum igen. Och än en gång var det på hörna. Simon Lundevall slog den och Jönsson nickade in 1-0 för Elfsborg.

I 33:e var det ny hörna och ännu en situation med Jon Jönsson. Han hoppade upp bakom och upp på Rajalakso, och ramlade hårt med ryggen på konstgräsmattan. Jönsson tog sig för nacken, leddes av planen och kom aldrig tillbaka igen utan byttes ut.

Förre Sundsvallsspelaren Joakim Nilsson, som lämnade Norrlandslaget några veckor före allsvenska premiären i våras, ersatte i mittförsvaret.

Giffarna, som var något av vårens lag, har tappat rejält under sommaren. Elfsborg har i och med segern fortfarande häng på topplagen och är nu uppe på femteplatsen.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".