Börje Öhman, Polisen Region Nord. Foto: Aila Stefansdotter-Franck/SR
1 av 2
Börje Öhman, Polisen Region Nord. Foto: Aila Stefansdotter-Franck/SR
En polisbil.
2 av 2
En polisbil. Foto: Stina Linde på Sveriges Radio.

Par rånade i sitt hem utanför Härnösand

Börje Öhman: Fyra män har hotat paret till livet
5:14 min

Ett par i området Gådeå/Näs utanför Härnösand utsattes för ett brutalt rån i sitt hem i natt, enligt polisen. Fyra maskerade män ska ha bundit paret och hotat dem med kniv.

Det var strax före klockan tre som fyra maskerade män ska ha tagit sig in i bostaden mellan Säbrå och Gådeå strax söder om Härnösand och tvingat till sig värdesaker. Paret bor nära deras verksamhet och platsen är ganska ensligt belägen trots sin närhet till Härnösand.

Enligt uppgifter till SVT bands paret medan rånarna gick igenom bostaden. Rånarna ska ha slagit sönder inredningen och hotat det medelålders paret med kniv. Rånarna kom över pengar och värdesaker.

Kvinnan lyckades till sist skava av repet kring händerna och ringa polisen.

Paret var fysiskt oskadda men skärrade och chockade efter händelsen, säger polisens RLC-befäl Dennis Kärrman.

Man hoppas nu också få in tips och iakttagelser kring personer och fordon som kan föra utredningen vidare.

– Något säger att de här fyra männen och troligen något fordon rörts sig i och omkring Härnösand före och kanske efter det här, säger polisens presstalesperson Börje Öhman.

En granne som P4 Västernorrland varit i kontakt med säger att han blev väckt av hunden vid 03.30 i natt. Han såg dock inget som han sätter i samband med rånet när han var ute med hunden.

Polisen rubricerar till en början händelsen som grovt rån.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".