polisens tekniker på plats vid bostaden där ett par rånats under natten. Foto: Gobiten.se
Foto: Gobiten.se

Göran Dahlbom berättar om rånet

"När man har en yxa och flera förskärare i ansiktet så vet man inte vad som kan hända"
2:19 min

Inatt rånades Göran Dahlbom och hans fru i sitt hem utanför Härnösand. Nu berättar han själv om vad som hände under natten.

– Just nu är jag ganska, inte förvirrad, men jag har svårt att koncentrera mig. Jag känner mig hyfsat lugn och är inte skärrad så. Jag kunde bevara lugnet i natt och jag tror att det är mycket därför som det fick en sån bra utgång som det gjorde. När man har en yxa och flera förskärare i ansiktet så vet man ju inte vad som kan hända, säger han.

Göran Dahlbom berättar att han gav rånarna de pengar han hade hemma för att de skulle ge sig av. 

– Men de trodde att det skulle finnas mer pengar hemma, säger han.

Trots omständigheterna så menar Göran Dahlbom att han inte var rädd för sitt liv. 

– Jag tyckte mig känna att det inte var några mördare, även om de ville utge sig för att vara det. De slog mig ingenting, säger han.

Nu har polisens tekniker gjort klart på platsen och paret får komma hem igen. De har inte varit inne i huset sedan de lämnade det efter rånet vid fyratiden i natt. Göran Dahlbom tror inte att de kommer att sova i huset på ett tag. Till att börja med måste de börja städa.

– Just nu måste vi bara rensa upp i huset så att det går att gå där. Hela huset är uppochnervänt. Det är halva huset med glassplitter, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".