Sundsvalls nya kårhus har öppnat
Christer Hansson är nöjd över att äntligen ha fått flytta in i de nya kårhuslokalerna. Foto: Britta Kramsjö/Sveriges Radio

Sundsvalls nya kårhus slår upp dörrarna

2:23 min

Nu har det nya kårhuset i Sundsvall öppnat för insparken. Efter två års byggtid står de nya lokalerna på Grönborgs klara för att användas. Men invigningen får vänta.

Restaurang, café och innergård med glastak. Kårhusets flytt från köpmangatan till lokalerna på Grönborgs är positiv på flera sätt för studenterna vid Mittuniversitetet i Sundsvall. Framförallt är läget bättre, menar Christian Hansson, vd för Sundsvalls studenters kårhus.

– Det var lite bökigt att ta sig in till det gamla kårhuset. Nu gavs den här möjligheten och vi var inte sena att nappa på den idén, säger han.

Planerna på flytten från Köpmangatan och själva byggarbetet började för ungefär två år sedan. Förutom kårhuset kommer de nya lokalerna på Grönborgs att inrymmas av bland andra Mittuniversitetet, Åkroken Science Park och ett kontorshotell. Och så en restaurang och café för studenter och anställda. Det var i lördags som kårhuset i Sundsvall slog upp dörrarna till de nya lokalerna i samband med insparkens början. Men ännu är inte allt byggande färdigt, så invigningen av hela huset får vänta.

– Alla lokaler är inte klara ännu, så huset kommer ha en invigning i november, säger Christian Hansson.

Själv har han varit med i byggprocessen sedan i juni i år. Då var det svårt att tänka sig en inflytt redan i höst.

– Jag trodde att det skulle vara omöjligt att flytta in i augusti. Dom som bygger har gjort det jättebra, säger han.

Och hittills verkar studenterna nöjda med kårhusets flytt.

– Mottagandet har bara varit positivt. Det är ju en omställning för dem också såklart, men många tycker det fint och kul, säger han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista