Statsminister Stefan Löfven planterar tall utanför Örnsköldsvik
Statsminister Stefan Löfven i skogarna utanför Örnsköldsvik. Foto: Jonathan Fastborg/Sveriges radio

Löfven bland barr och löv i Örnsköldsvik

Stefan Löfven: Det ska bli ett nationellt skogsprogram
4:05 min

Idag var Stefan Löfven på besök runtom i Örnsköldsvik. Bland annat i Holmens skogar, eftersom skogens betydelse för jobb och tillväxt stod i fokus under besöket.

I Holmens skogar samlades idag statsministern, hans personal, utplacerade säkerhetsvakter och journalister för att höra på och lära sig om skog och skogsnäring. Hoppet från regeringens sida är att skapa ett nationellt program för skogsbruket.

– Skogsbeståndet växer, vilket innebär att vi kan ta ut mer skog. Men det ska göras i balans med att ta ut rätt volym, vi ska ha naturvård och vi ska titta på vilka produkter som kan bli säljbara på en global marknad, säger statsminister Stefan Löfven.

Som vi nämnde under morgonens sändning kunde lyssnare höra av sig med frågor till statsministern, denna lyssnarfråga ställdes till Stefan Löfven:

"Om en icke-medborgare begår brott i Sverige så kan personen få sitta i ett svenskt fängelse i flera år och sedan bli utvisad. Varför ska vi i Sverige betala personens vistelse i våra lyxfängelser, istället för att de utvisas?"

– Därför att vi inte har den lagstiftningen i Sverige. Man avtjänar sitt straff i landet. Sen finns det även brott som man kan bli avvisad för, det är inte så att det aldrig sker men lagstiftningen ser ut som det gör och det är det som gäller, svarar statsminister Stefan Löfven.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".