Tränaren Roger Forsberg i Timrå IK svarar på publikens frågor i en chatt. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
1 av 3
Roger Forsberg, tränare i Timrå IK. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
Tränaren Roger Forsberg spår att Timrå IK når play off i omröstningen på P4 Västernorrlands sajt. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
3 av 3
Tränaren Roger Forsberg spår att Timrå IK når play off i omröstningen på vår sajt. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio

Chatt med Timrå IK:s tränare Roger Forsberg

"Chansen att nå SHL finns alltid"
0:51 min

Nu startar hockeyallsvenskan. Timrå IK möter Almtuna borta imorgon torsdag. Hur kommer det gå för Timrå den här säsongen? Vad har laget för mål? Här är tränaren Roger Forsbergs svar på publikens frågor.

Här kan du läsa hela chatten!

Moderator: Hej och välkomna till chatten! Nu släpper vi loss frågorna till Timrås tränare Roger Forsberg!

14:49, 14 September 2016

Mikael: Hej Roger. Hur mycket betyder klacken för er spelare och ledare?

Tränare Roger Forsberg: Hej Mikael klacken betyder mycket för oss alla i Timrå IK det är gott för oss alla både på och utanför plan när ni drar igång oss uppskattas verkligen.

14:53, 14 September 2016

Maria: Vad är målet den här säsongen? Ta sig till playoff - eller ännu längre?

Tränare Roger Forsberg: Hej Maria det långsiktiga målet är playoff sedan jobbar vi med kortsiktiga mål under resans gång.Väl där och när playoff drar igång brukar man ta ett omtag och ta det därifrån utifrån tabellplacering etc.

14:57, 14 September 2016

Robin: Tjenare Roger! Jag undrar bara om alla spelare i nuläget är tillgängliga mot Almtuna på torsdag? MVH Robin.

Tränare Roger Forsberg: Hej Robin alla spelare tillgänliga från imorgon utom David Westlund som fortfarande är skadad,

15:00, 14 September 2016

Pontus: Hej Roger vilken spelare i dagens trupp tror du får sitt genombrott den här säsongen? Och hur länge gäller try out kontrakten?

Tränare Roger Forsberg: Hej Pontus tror att det är fler än en spelare som kan slå igenom iår men ska jag peka ut någon enskild blir det Elias Pettersson.Tryout kontrakten sträcker sig septemer ut med möjlighet att förlänga tryouten.

15:06, 14 September 2016

Moderator: Nu lämnar Roger tangentbordet för att bli intervjuad av Johanna i studion. I din radio nu!

15:07, 14 September 2016

Moderator: "Chansen att avancera till SHL finns alltid. Den drömmen ska man inte ta bort", konstaterar Roger Forsberg i intervjun.

15:11, 14 September 2016

Mikael T: Vad tycker du om att spela 3 mot 3 istället för 4 mot 4 i overtime?

Tränare Roger Forsberg: Hej Mikael! Det ska bli spännande att prova på den spelmodellen. Förhoppningsvis går mindre av matcherna till straffslag med den modellen. Utifrån det så ser jag positivt att spela den spelmodellen istället för fyra mot fyra för då är det lättare att låsa matcherna och ta dem till straffslag.

15:14, 14 September 2016

Mikael T: Hej Roger! Vad brukar du göra på bussen till matcherna?

Tränare Roger Forsberg: Hej igen Mikael! Förutom att vi vilar så brukar vi jobba med dator och titta på matcherna som vi nyss har spelat. Vi får även tid för lite kaffedrickande och småprat utöver ishockey!

15:15, 14 September 2016

Mikael T: Vilken är den bästa spelaren i Timrå?

Tränare Roger Forsberg: Hallå! Oj, svår fråga! Vi har många duktiga spelare så det känns inte riktigt att vid den här tidpunkten peka ut vem som är bäst. Det kanske är lättare att svara på det när vi kommit en bit in i vintern.

15:16, 14 September 2016

Karlsson : Vilka lag tror du blir de tuffaste konkurrenterna i vinter?

Tränare Roger Forsberg: Hej Karlsson! Det är många tuffa motståndare så det är svårt att peka ut någon enskild. Men redan i morgon möter vi en av de tuffaste - Almtuna!

15:17, 14 September 2016

Hasse: Hur blir det att möta Modo igen i lokalderby? :)

Tränare Roger Forsberg: Hej Hasse! För min egen del är det första gången som jag har förmånen att spela ett derby på den här nivån mot Modo. Men för Timrå IK så tror jag att det blir fantastiska matcher med fullt på läktaren och gamla känslor sedan SHL kommer att väckas till liv.

15:18, 14 September 2016

Anders: Hej Roger, Stämmer det att du leder tipsligan i laget och din specialitet är framför allt Get ligaen i Norge ?

Tränare Roger Forsberg: Tjena Anders! Alldeles riktigt! Jag har väldigt bra koll på norsk hockey efter att jag varit tränare i Norge i fyra år. Så därför är det kul när pengarna trillar in på kontot!

15:19, 14 September 2016

Ida: Vad är lagets starka sida den här säsongen? Och vad har ni för svaghet som du ser det?

Tränare Roger Forsberg: Hej Ida! Lite svårt att svara på när allvaret inte har dragit igång. Men med referenser från förra säsongen så var vår starka sida vårt försvarsspel och vår svaga sida var att vi var för ineffektiva. Vi behövde många chanser för att göra mål och vi kan förbättra vårt powerplay.

15:21, 14 September 2016

Uffe: Tjena Roger! Jag har en väldigt skön känsla i kroppen inför säsongsstarten och tror att ni kommer ligga i toppen av ligan i år. Vad känner du för det?

Tränare Roger Forsberg: Hej Uffe! Vår känsla är god! Och vi kommer att sträva efter att få en bra start och bygga därifrån. Men väl medveten, oavsett bra start eller inte, är serien väldigt lång och oviss.

15:22, 14 September 2016

Anders : Har du några klara inför kvällens fotboll och hockeyallsvenska matcher då ? Du får inte svara Tottenham !

Tränare Roger Forsberg: Hej igen Anders! Hockeymatcherna kan jag ge dig. Mora vinner. Oskarshamn vinner. Pantern vinner. Tingsryd-Södertälje oavgjort. Och Modo vinner. Varsego!

15:24, 14 September 2016

Larra: Hej Roger! Har du funderat nåt på dalroth och D.Strömberg tillsammans i boxplay? De jobbiga "dubbel D"

Tränare Roger Forsberg: Hej Larra! Jodå, vi tittar på alternativ i backparen i boxplay och har naturligtvis möjlighet att spela de två tillsammans.

15:25, 14 September 2016

Emil & Jens: Tjena Roger, skulle du se fram emot att hänga med oss i Timråpodden under ett avsnitt?

Tränare Roger Forsberg: Hej Emil och Jens! Ni har mitt telefonnummer. Återkom med frågan per telefon!

15:26, 14 September 2016

Lelle/Modofan: Hur ser du på närmaste grannen Modo förutom derbymatcherna? Hur går det för Modo i vinter och vilka svårigheter möts man av när man kommer ned i en division?

Tränare Roger Forsberg: Hej Lelle/Modofan! Tror att Modo kommer att tillhöra ett av topplagen och att man kommer att utvecklas under vintern. Svårigheterna är, förutom försämrad ekonomi, är sportsligt att snabbt anpassa sig till allsvenska spelet som är lite mer öppet spel. Dessutom kommer Modo att få känna på att när man är på besök i bortaarenor så blir det en happening för hemmalaget och att alla slår i underläge när man möter Modo.

15:28, 14 September 2016

Lelle/Modofan: Vad är det som gör att alla tycks tro stenhårt på AIK? Deras försäsong har ju varit allt annat än bra!

Tränare Roger Forsberg: Hej igen! Skulle tro att det grundar sig på förra årets resultat och att man underpresterat under försäsongen ska man nog inte fördjupa sig så mycket i. Man har många erfarna spelare som kommer att tända till när serien börjar. Dessutom en erfaren tränare som är medveten om lagets kapacitet!

15:30, 14 September 2016

Jens: Hej Roger! Timrå har tyvärr de senaste säsongerna haft ett klent powerplay. Vilka krav har du på spelarna inför kommande säsong när det kommer till special teams?

Tränare Roger Forsberg: Hej Jens! Kravbilden är nog densamma som tidigare. Men vi hoppas att skillnaden ska vara att vi fått in skickligare spelare i spelformen 5 mot 4. I boxplay, som varit bra, jobbar vi utifrån föregående års spel.

15:31, 14 September 2016

F: Vilken skillnad blir det i båset nu när du har ny assisterande?

Tränare Roger Forsberg: Hej F! Skillnaden kommer nog inte att bli så stor. Strid var med redan i fjol. Den största skillnaden blir att Henrik Strid coachar backar och Peter Hirsch kommer ner i båset och har en roll där.

15:36, 14 September 2016

TIK Support: Vad betyder Västra stå (klacken) för laget och föreningen?

Tränare Roger Forsberg: Hej TIK Support! Fick frågan tidigare här och svarade att det betyder jättemycket för Timrå IK. Både för spelare och oss utanför plan. Uppskattas väldigt mycket när ni drar igång oss, när vi har det motigt och när ni glädjs med oss när vi vinner.

15:37, 14 September 2016

Lelle/Modofan: Timrå till 10 gånger pengarna-är det ett överodds?

Tränare Roger Forsberg: Hej! Nej, inte ett överodds. Det är spelvärt!

15:38, 14 September 2016

Mikael T: Vilken färg gillar du bäst?

Tränare Roger Forsberg: Hej Mikael! Jag gillar många färger. Ingen speciell favorit. Om jag måste peka ut någon, så kanske blått!

15:38, 14 September 2016

Moderator: Fortsätt skicka frågor! Roger svarar en stund till innan han ska tillbaka in i radiostudion.

15:40, 14 September 2016

Tik Östersund: Finns det ingen bra jämte till ni kan plocka in? Ulf Dahlen till exempel

Tränare Roger Forsberg: Hej F! Jo det finns det säkert! Uffe Dahlén är ju ett exempel. Men han har väldigt mycket annat för sig nuförtiden och rekryteringen av ledare och spelare sköter sportchefen Kent Norberg.

15:40, 14 September 2016

Kaj: Ni satsar på unga spelare. Är det för att ni inte har råd med etablerade?

Tränare Roger Forsberg: Hej Kaj! Både och. För ett antal år sedan när Timrå ramlade ur SHL hamnade man i ett sämre ekonomiskt läge och valde därför en väg med unga egna produkter och efter det har man fortsatt att jobba efter det mönstret och just idag ser man ingen anledning till att ändra på det. Men naturligtvis är vi tvungna att värva externa spelare till vår trupp och ekonomin tillåter inte det dyraste.

15:42, 14 September 2016

Markus: Jag läser att Timrås IK:s snittlöner har gått från 100 000 kr i månaden till 20 000 kr i månaden sedan man åkte ur dåvarande Elitserien. Det är ju svårt att attrahera bra spelare när lönerna är så pass "låga". Hur ser du på möjligheten att gå upp i SHL med dagens löner?

Tränare Roger Forsberg: Hej Markus! Klart att vi skulle önska att betala spelare både från egna led och nyförvärv en större summa pengar men just i dagsläge är ekonomin stabil och Timrå IK bör och vill inte äventyra den.

15:43, 14 September 2016

Lelle/Modofan: Vem blir player of the year i den här ligan? Vad har du för kandidater i ditt eget lag?

Tränare Roger Forsberg: Hej Lelle! Oj ytterligare en svår fråga när jag inte har sett alla lag spela ännu. Men i vårt lag har vi några kandidater som exempelvis Dahlén, Pettersson, Sebastian Lauritzén bland annat.

15:45, 14 September 2016

Tränare Roger Forsberg: Förresten Markus! Angående möjligheterna att gå upp i SHL med dagens löner. Jag tror att möjligheten att gå upp i SHL med lägre löner är fullt möjlig om man jobbar långsiktigt och får behålla en stomme spelare över tid.

15:47, 14 September 2016

Berit: Hur jobbar ni de unga spelarna för att dom ska undvika utvisningar...var många sådana förra säsongen

Tränare Roger Forsberg: Hej Berit! Vi jobbar dagligen med alla spelare angående spelförstörande moment och onödiga utvisningar. Försöker jobba med disciplinen i just den frågan.

15:48, 14 September 2016

Moderator: Nu lyfter Roger från stolen och går in till Johanna i studion igen. En liten paus i chatten alltså.

15:49, 14 September 2016

Jimmy : Tjena Roger! Ser framemot matchen på lördag! Hur ser årets powerplay ut? Har ni lyckats fått fram nån sniper uppe vid blå under ett powerplay? Samt hur känns de rent allmänt inför säsongen?

Tränare Roger Forsberg: Hej Jimmy! Powerplayet ser bättre ut. Vi har fått in skickligare spelare som jag har sagt tidigare. Och spelet har hitintills varit bättre även om det inte genererat i mål varje gång. Ingen sniper i dagsläget, vi hade stora förhoppningar på Jonathan Nilsen men som tyvärr lämnade laget tidigare i höst. Rent allmänt känns det bra inför säsongen.

15:56, 14 September 2016

Oskar: Vem av de övriga ledarna är slarvigast och vem är mest pedantisk? Vem vinner på milen?

Tränare Roger Forsberg: Hej F! Ingen är speciellt slarvig, vi är pedanter hela högen. Jag vinner milen!

15:57, 14 September 2016

Lelle/Modofan: Med ditt Timråhjärta: Vem är TIK:s bäste spelare genom åren?

Tränare Roger Forsberg: Hej! Oj, det finns ju naturligtvis de med större Timråhjärta än mig. Jag gör min tredje säsong och har blivit väldigt färgad och min bedömning är att Timrås bästa spelare i modern tid är Henrik Zetterberg.

15:58, 14 September 2016

Lelle/Modofan: Om du fick ta en enda spelare från SHL till Timrå, vem blir det?

Tränare Roger Forsberg: Ryan Gunderson, Brynäs!

15:58, 14 September 2016

Bulla: Hej Roger ! Hoppas ni har minst en högerskytt i vänsterposition i varje powerplay !

Tränare Roger Forsberg: Hej Bulla! Jajamen, så rustade är vi Bulla!

15:59, 14 September 2016

Moderator: Nu stänger vi chatten! Tack för alla frågor! Missa inte att spå hur det kommer gå för Timrå i allsvenskan. Rösta här på webben! Ps. Kan avslöja att Roger själv röstade på alternativ två... Tack för idag!

16:01, 14 September 2016

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".