Sundsvallsbron sedd snett nedifrån med pelarna i vatten. Foto: Herman Ling/Sveriges Radio
1 av 2
Sundsvallsbron sedd snett nedifrån med pelarna i vatten. Foto: Herman Ling/Sveriges Radio
Christer Karlsson, Trafikverket.
2 av 2
Christer Karlsson, Trafikverket. Foto: Billy Abraha

Trots trafikstörningar - fler åkte på Sundsvallsbron i sommar

Christer Karlsson: Det är de som åker förbi Sundsvall som färdas på bron
1:34 min

Fler har åkt på Sundsvallsbron i juni och juli i år jämfört med samma period förra året. Detta trots att bron har präglats av problem och begränsad framkomlighet i sommar. 

Sedan maj har det varit sämre framkomlighet på Sundsvallsbron. Anledningen är att det har uppdagats flera fel på bron som man har varit tvungen att åtgärda och detta har bland annat inneburit att man inte har kunnat köra lika fort på bron. Dessutom har några av- och påfarterna varit avstängda lite till och från.

Men trots detta är det fler som har åkt på bron i juni och juli i år jämfört med samma period förra året. Det handlar om en ökning på drygt 50 000 fordon, enligt statistik från Transportstyrelsen.

Christer Karlsson, som jobbar med strategisk planering på Trafikverket, säger att ökningen förmodligen beror på ökad turisttrafik.

– Hypotesen är att det är de som åker förbi Sundsvall som färdas på bron, särskilt under semestertid. Det förkortar resan om man ska vidare söderut eller norrut. Vi kan inte dra några slutsatser om om att det är många Sundsvallsbor har åkt på bron. Många har ju semester under den här tiden, många är lediga och då går ju arbetspendlingen ner, säger han.  


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".