Vårdpersonal behandlar en patient på en vårdavdelning. Foto: Bertil Ericson/TT
Vårdpersonal behandlar en patient på en vårdavdelning. Foto: Bertil Ericson/TT

Många patienter nöjda med vården i Västernorrland

Landstinget: Roligt att höra att patienterna är nöjda
1:06 min

Patienterna är överlag nöjda med vården inom landstinget Västernorrland. Det visar en enkätundersökning som Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har gjort.

Den årliga nationella patientenkäten från Sveriges Kommuner och Landsting bygger på enkätsvar från 130 000 patienter som besökt öppenvård på sjukhus och 56 000 svar från patienter som varit inlagda på sjukhus runt om i landet.

När det gäller Landstinget Västernorrland så är patienterna överlag nöjda med vården. 

Till exempel anger ungefär 90 procent att de är positiva till det helhetsintryck av den sjukhusvård som de får inom landstinget. 

– Det är roligt att få höra att patienterna är nöjda, vilket vi får göra genom den här enkäten, säger Lena Alexandersson, vårdutvecklare vid Landstinget Västernorrland. 

Men det finns också en del som kan bli bättre.

– Framförallt handlar det om kontinuitet och koordinering som vi kan jobba mer med inom vården, där är inte patienterna så nöjda. Man vill gärna träffa samma läkare flera gånger, man vill inte behöva träffa ny personal, säger Lena Alexandersson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".