Gina Dirawi och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
Gina Dirawi och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.

Gina Dirawi gör musikalroll som kramforsdotter

"Just 'förföra män-delen' kanske inte beskriver mitt liv"
3:29 min

I slutet av september kliver Gina Dirawi från Sundsvall in på musikalscenen. Och musikalen, Donna Juanita, tar sin början i Kramfors.

Den 30 september kliver Gina Dirawi upp på Stadsteaterns scen i Stockholm för sin musikaldebut i Donna Juanita. I P4 Extra pratade hon om känslorna inför det nya.

– Nervöst är det ju. Det har varit en ganska annorlunda process än jag är van vid. I TV- och radiobranschen river man mer av ett jobb och går vidare. I teater och musikal är det mer en känslodvala som ska hållas i 50 föreställningar, sa Dirawi.

Just att göra samma sak 50 gånger i rad är en av de största utmaningarna med musikalsatsningen.

– Jag har ju min extrema rastlöshet vilket har varit en oro nu inför. Men samtidigt har det varit bra träning. Det ska väl funka, förhoppningsvis.

Sökte du rollen själv?

– Nej, jag blev faktiskt kontaktad av regissören Johanna Garpe som berättade om rollen som Anita, och jag kände att den var väldigt lik mig och lite skriven just för mig.

Musikalen handlar om Anita som växer upp i Kramfors på 60-talet. Hennes framtid är klar på förhand och det är bestämt vem hon ska gifta sig med. Men hon bestämmer sig för att det inte är så hon vill leva och beger sig ut i Europa för att förföra män och ta för sig som en riktig Donna Juanita.

– Just den delen med att förföra män kanske inte beskriver mitt liv riktigt (skratt). Men just rollens behov av frihet, konstanta rastlöshet och hennes raka sätt lockade mig till att spela rollen, sa Gina Dirawi i P4 Extra.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".