Sundsvalls Tidning, ST
1 av 2
Sundsvalls Tidning. Foto: Christer Jonasson/SR
Karin Näslund, tf chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias tidningar i Västernorrland
2 av 2
Karin Näslund, tf chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias tidningar i Västernorrland. Foto: Anna Ahlström/SR

Nytt betalsystem för Mittmedias sajter

Karin Näslund: Blir dyrare för de som inte betalat idag
2:20 min

Mittmediakoncernen som bland annat äger Sundsvalls tidning, Örnsköldsviks allehanda och Tidningen Ångermanland ska förändra sitt sätt att ta betalt för artiklar på webben.

För de som idag inte betalar för de artiklar de läser på sajten kommer det att bli dyrare.

– Det kommer fortfarande finnas nyheter och artiklar som man kan läsa även om du inte är prenumerant. Generellt kan man säga att det handlar om händelsenyheter och nyheter som är baserade på pressmeddelanden, men när det handlar om vår kvalificerade och unika journalistik krävs det en prenumeration, säger Karin Näslund, chefredaktör på Mittmedia i Västernorrland.

Anledningen till förändringen är att tidningarnas behov av finansiering.

– Prenumerationer har länge varit en viktigt del av vår affärsmodell för att kunna producera vårt unika material. När den digitala världen har kommit in i våra liv och papperstidningsläsandet går ner behöver vi ha en prenumerationsmodell som fungerar även i den digitala världen, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".