Sollefteå sjukhus
Sjukhuset i Sollefteå. Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio

Beslut om BB i Sollefteå väntas idag

Idag kan det komma beslut om nedläggning av BB i Sollefteå. Politikerna i landstingets Hälso- och sjukvårdsnämnd sätter sig till sammanträde klockan 9.15.

Men inte förrän vid 16-tiden i eftermiddag kan det komma beslut om vad politikerna säger i den omtvistade frågan.

Under förmiddagen blir det fördragningar som kommer att ta tid och därefter har partierna också krävt ordentligt med tid för sina gruppsammanträden. Mellan 13 och 15 ska de sitta och prata ihop sig i partierna. Klockan 15.00 sätter de sig i själva beslutsmötet.

Osäkra ledamöter

P4 Västernorrland pratade med flera politiker från olika partier igår som inte ville säga ännu hur de ska rösta utan de måste först pratat med sina partigrupper säger de. 

De politiker P4 Västernorrland pratat med är inte heller helt säkra på att det blir ett beslut idag men det mesta pekar mot att Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill genomföra detta idag.

Nämnden består av 13 ledamöter, varav Socialdemokraterna och Miljöpartiet har sju av rösterna. Sverigedemokraterna har en ledamot och hon säger att hon behöver prata ihop sig med sin partigrupp men att Sverigedemokraterna inte har en nedläggning av BB i Sollefteå i sitt program. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".