Micael Säll Lindahl. Foto: Polisen.
Micael Säll Lindahl. Foto: Polisen.

Polisen välkomnar kommunalrådens uppvaktning

Michael Säll Lindahl: Jag hoppas Ygeman förstår allvaret
1:25 min

Kritiken har varit hård mot polisen hur den stora omorganisationen har fungerat. Inte minst från glesbygden har det höjts kritiska röster mot bland annat bristen på poliser. Idag uppvaktas inrikesministern av 18 kommunalråd från hela Norrland.

Kritiken har varit hård mot polisen om hur den stora omorganisationen har fungerat sedan den infördes för ett och ett halvt år sedan. Inte minst så har röster från glesbygden i de fyra norrlänen varit tydliga i sin kritik.

Idag, måndag, ska 18 kommunalråd från hela Norrland uppvakta inrikesministern. De kommer då att överlämna konkreta förslag på förändringar.

Polisens biträdande chef i region nord Michael Säll Lindahl skulle välkomna mer resurser.

Det jag hoppas är att Ygeman förstår allvaret, att det finns en till dimension av det här, att vi får en faktisk justering av regeringens beslut så att vi får mer resurser och att vi i region nord får del av den fördelningen. För vi behöver den för att öka vår bevakning.

Samtidigt konstaterar han att polisen aldrig kommer att kunna nå alla platser i hela regionen inom tio minuter.

– Vi kan inte vara överallt hela tiden. Det är fysiskt omöjligt, säger Michael Säll Lindahl.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".