Hotelldirektör Ulrika Widmark Norberg
1 av 2
Ulrika Widmark Norberg, hotelldirektör på Knaust berättar om 125-årsjubileet. Foto: Linnea Svensson/Sveriges Radio.
Den kända trappan på Knaust
2 av 2
Trappan på hotell Knaust från 1889 är välkänd. Foto: Foto: Linnea Svensson/Sveriges Radio

125-årsjubileum firas på Knaust

"Det är verkligen en turistattraktion i Stenstan"
1:11 min

Det anrika hotellet Knaust i Sundsvall firar i 125 år i år. Det har i veckan uppmärksammats med mat, underhållning och lokalhistoria. 

Under torsdagen och fredagen fanns bland annat kulturhistorikern Edward Blom på plats på Knaust hotell i Sundsvall för att uppmärksamma 125-årsjubileet. 

– Hotellet har väldigt mycket historia som är värt att berätta som engagerar och intresserar människor. Därför ville vi fira det här på ett sätt som inte är lika förutsägbart som en vanlig fest, säger Knaust hotelldirektör Ulrika Widmark Norberg. 

Hotellet byggdes efter branden 1888 men stängde igen 1978 för att sedan öppna igen 2002. 

– Det här hotellet har historian och det är en turistattraktion i Sundsvall och namnet Knaust är spritt i landet, säger Ulrika Widmark Norberg. 

Vad är unikt med Knaust skulle du säga? 

– Det är trappan. Den är unik och fantastisk vacker och går i tre våningar. Många fler än vi som jobbar och bor här är intresserade av att se trappan, säger Ulrika Widmark Norberg.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".