Tomma sjukhushussängar uppradade längs väggen i en nedsläckt korridor.
Korridor på Sollefteå sjukhus. Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio

S inte intresserade av att skjuta upp beslutet om Sollefteå sjukhus

Erik Lövgren (S): Ett hugskott från moderaterna
0:58 min

Landstingsrådet Erik Lövgren (S) ser inget behov av att skjuta upp beslutet om Sollefteå sjukhus, som moderaterna föreslog tidigare idag.

Tidigare har Sollefteå och Kramfors kommuner begärt time-out i sjukhusfrågan. Något som inte väckt gehör i landstingsledningen. Nu lägger moderaterna fram en ny variant på förslaget. Pausa frågan i sex månader och låt kommunerna, Sollefteå och Kramfors, vara med och dela på kostnaderna under utredningstiden. Allt för att man ska få mer tid och utreda förutsättningarna för en alternativ drift av hela eller delar av Sollefteå sjukhus.

Men att kommunerna skulle vara med och betala under utredningstiden skulle inte förändra något, säger landstingsrådet Erik Lövgren (S).

– Nej, i sak ingenting. Det här är ett hugskott från moderaterna som under Per Wahlbergs ledning förra perioden lämnade efter sig ett underskott på 221 miljoner kronor som vi nu har att hantera.

– Jag förstår all den oro som finns, men vi måste framåt i den här processen, konstaterar landstingsråd Erik Lövgren (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".