Bildkollage med socialdemokraternas logga och skylten vid Sollefteå sjukhus med texten Akutmottagning och förlossning. Foto: Socialdemokraterna/Sveriges Radio
Foto: Socialdemokraterna/Sveriges Radio

S tvingar Mikael Sjölund att lämna sina uppdrag

Anna-Karin Sjölund (S): Vi har inte längre något förtroende för Mikael
2:43 min

Socialdemokraterna beslutade sent igårkväll att Mikael Sjölund måste lämna sina politiska uppdrag för partiet i landstinget. Orsaken är att han röstade emot sitt parti i omröstning om Sollefteå sjukhus. 

– Vi känner att vi inte har något förtroende längre för Mikael efter hans ställningstagande igår i landstingsstyrelsen, konstaterar Anna-Karin Sjölund, gruppledare för socialdemokraterna i landstinget.

Sent igår kväll träffades socialdemokraternas fullmäktigegrupp i landstinget för att prata om framtiden för Mikael Sjölund, socialdemokrat från Sollefteå, som igår röstade emot sitt parti när landstingsstyrelsen beslutade om att lägga ned BB och förlossning vid Sollefteå sjukhus. Nu uppmanas han lämna sina uppdrag i landstinget.

Vi känner att vi inte har något förtroende längre för Mikael.

– Vi tycker det är tråkigt, men vi kan inte hantera Mikaels ärende på annat sätt än vad vi gjort tidigare, säger Anna-Karin Sjölund.

Mikael Sjölund är den tredje socialdemokraten i Sollefteå som uppmanas av partiet att lämna sina uppdrag i landstinget.

Vi har varit i kontakt med Mikael Sjölund som valt att inte kommentera partiets beslut just nu. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".