Lapp med texten "Idag stängt på grund av rån" på dörren. Birgit Kalm Sahlin som jobbar i pantbanken står i dörren. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio
Birgit Kalm Sahlin. Foto: ngrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio

Polisen dröjde när pantbanken rånades

"Hade polisen promenerat över hade de tagit dem på bar gärning"
1:27 min

Det tog polisen 20-25 minuter att ta sig hundra meter till Pantbanken i Sundsvall som rånades strax före stängning på måndagskvällen. Birgit Kalm Sahlin som jobbar på pantbanken är besviken.

Fyra rånare beväpnade med en kofot trängde sig in i lokalen och via receptions-luckan kom de in i lokalen. Birgit Kalm Sahlin mötte rånaren i dörren och hennes man Bertil blev övermannad och fasthållen på golvet. Rånarna tog inga kontanter utan enbart guldsmycken. Hon är besviken på att det tog så lång tid för polisen att komma. 

Vi har känt oss trygga i alla år med polisen på andra sidan gatan.

– Det känns otryggt. Vi har känt oss trygga i alla år eftersom vi har polisen på andra sidan gatan, men idag vet jag inte. Ska vi låsa in oss en bunker, frågar sig Birgit Kalm Sahlin.

Birgit ringde polisen när hon mötte en av rånarna i dörren.

– Jag var nog i chock när han stod framför mig. Han blängde på mig och jag på honom. Det var nästan så jag kunde känna andedräkten.

Idag är hon mest arg över att rånarna tog sig in.

– Jag känner mig inte rädd utan våldsamt arg. Hade jag haft någonting igår hade jag drämt i åt dem. Jag är arg och besviken att det finns folk som håller på så här. 

Vi har sökt polisen för en kommentar på kritiken, utan framgång. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".