Stefan Löfven utanför domkyrkan i Härnösand. Foto: Ulla Öhman/Sveriges radio
Stefan Löfven (S). Foto: Ulla Öhman/Sveriges radio

S i Sollefteå söker stöd hos Stefan Löfven

Under Socialdemokraterna i Sollefteås möte under tisdagskvällen bestämde man att skriva till partiledare Stefan Löfven och söka hjälp att lösa situationen som uppstått inom socialdemokratin i Västernorrland.

Det var under Sollefteå arbetarekommuns representantskapsmöte under tisdagen som man antog en skrivelse ställd till partiledaren Stefan Löfven. Löfven som själv har rötter i Ådalen.

Förtroendet för våra socialdemokratiska landstingspolitiker och vårt partidistrikt är inte bara skadat, det är förbrukat.

I brevet skriver man att man vill uppmärksamma partiledningen på situationen i Västernorrland. Att man i Sollefteå under valrörelsen blev lovad att tre akutsjukhus skulle finnas i länet men att något hände under augusti 2015 då ett förslag på att avveckla verksamhet vid Sollefteå sjukhus plötsligt lades fram.

Brevskrivarna tar upp den stora demonstrationen i Kramfors tidigare i som ledde till att arbetarekommunen då blev lovad dialog, insyn och inflytande. Något de säger sig ha blivit helt utan.

Sollefteå arbetarekommun skriver också att det som skett inom Landstinget Västernorrland varit skendemokrati. Att det är några få som bestämt utgången av beslut på förhand. 

Vi ber nu om er omedelbara hjälp för att lösa denna förödande situation för socialdemokraterna.

Brevet är undertecknat av John Åberg (S), ordförande i Sollefteå arbetarekommun, och som själv uppmanades att lämna sina landstingsuppdrag efter att ha röstat emot partiet i frågan om nedläggning av förlossning och BB i Sollefteå när frågan låg på Hälso- och sjukvårdsnämndens bord i början av oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".