Jhon Acevedo i skidtunneln i Torsby tillsammans med tränaren Peter Blomqvist. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
Jhon Acevedo i skidtunneln i Torsby tillsammans med tränaren Peter Blomqvist. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio

Jhon jagar OS och VM-formen i Torsby Skidtunnel

Jhon Acevedo: Min dotter undrar varför jag måste träna varje dag
2:06 min

Jhon Acevedo från Colombia och Matfors utanför Sundsvall fortsätter sin resa mot VM och OS-spåren. För att hitta formen reste Jhon tillsammans med sin tränare Peter Blomqvist till skidtunneln i Torsby.

Det är tre minusgrader i tunneln, inga barr i spåren och ingen sol eller vind som påverkar. Men jobbigt blir det i alla fall något som Jhon också kan intyga.

– Varje träning frågar jag mig själv, behöver jag verkligen göra det här. Men jag har satt upp ett mål nu och jag gör det inte bara för mig. Nu är inte Colombia en skidnation men kanske jag kan inspirera någon och vem vet kanske det en dag finns en Colombiansk skidåkare på elitnivå.

Vad säger familjen?

– Min dotter frågar mig, vad skall du göra idag? Jag svarar att jag skall träna och hon undrar varför jag måste träna varje dag. En kompis till henne frågade varför hennes pappa tränar hela tiden, för att han skall vinna OS svarande hon då. 

Börjar OS och VM formen infinna sig nu då? 

– Inte än, men i alla fall bättre och bättre, jag kanske inte blir sist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".