Sundsvall Kalmar
Foto: Patric Söderstrom/TT

Ineffektivt GIF Sundsvall förlorade

Noah Sonko Sundberg, Sundsvall: Det är synd att vi inte får in ett mål
1:16 min

Kalmar vann den allsvenska matchen mot Sundsvall med 2-0.

Det märks när Rasmus Elm inte är med i Kalmars startelva. Det saknas ett visst lugn, en viss elegans. Någon som sätter fart på passningsspelet och som kan slå de där passningarna som leder fram till målchanser.

Men mot Sundsvall hittade Kalmar andra sätt att vinna fördelar på, och Sundsvall hittade nya sätt att missa klara chanser på.

Sundsvall var bättre under första kvarten i första halvlek. De fick också ett lysande läge att göra mål. Jonathan Morsay fick bollen till skänks av Kalmarförsvaret och kom fri med Ole Söderberg, som fick fingertopparna på bollen och räddade. På returen slog Peter Wilson knut på sig själv för att försöka peta in bollen i mål, men han lyckades bara med att trassla in sig i sig själv och falla till marken.

I stället var det Kalmar som gjorde första halvleks första mål. Måns Söderqvist vände runt och sköt ett mycket välplacerat skott strax utanför straffområdet till 1-0.

Efter målet tog Kalmar över helt och hade bud på flera mål. Det hade i ärlighetens namn Sundsvall också, men deras avslut, många från ypperliga lägen, stannade på Kalmarförsvarare.

I andra halvlek tickade klockan på, men på plan hände inte mycket. Lite dueller, några halvförsök av båda lagen. Ett sådant halvförsök studsade in i mål också.

Markus Thorbjörnsson jublade, men det var Tobias Eriksson som var sist på bollen och han bokfördes för sitt sjunde mål för säsongen.

Efter 2-0 försvann den lilla energi Sundsvall hade. Kalmar rullade runt lite på mittplan. Sundsvall försvarade.

Sundsvall försökte med ett dubbelbyte mot slutet av matchen, det gav något mer energi, men inte tillräckligt för att orka med att få in en reducering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".