Ulrika Westin, VD Folkets Hus / Quality Hotel  Sundsvall
1 av 2
Folkets Hus i Sundsvall. Foto: TullaMaja Fogelberg/Sveriges Radio
2 av 2
Folkets Hus i Sundsvall. Foto: TullaMaja Fogelberg/Sveriges Radio

Folkets Hus om miljontvisten med Scandic

Folkets hus: Det är ofantligt mycket pengar
5:41 min

Det är ovisst om domen i målet mellan Folkets Hus och Scandic Hotel kommer överklagas. Just nu gäller att Folkets Hus ska betala Scandic 59 miljoner.

– Vi kommer att klara det här bra och det blir "buisness as usual" också framgent, säger Ulrika Westin, vd för Folkets Hus Sundsvall, sedan tingsrätten dömt Folkets Hus att betala Scandic Hotell 59 miljoner kronor för att ha tvingat Scandic att flytta sin verksamhet.

Det har varit som en tuff pingpong match - tvisten mellan Folkets Hus och Scandic hotell i Sundsvall.

Scandic blev anmodade att flytta från Folketshus-skrapan. Hotellkedjan protesterade och ärendet gick till domstol.

Ursprungskraven från Scanic för den påtvingade flytten låg först runt 100 miljoner och stannade sedan vid 81 miljoner. I tingsrättens dom som kom i förra veckan är beloppet 59 miljoner kronor. 

– Vi är nöjda med att tingsrätten gick på vår linje, att det här var att betrakta som en flytt och inte en stängning, vilket var Scandics linje, säger Ulrika Westin.

Hon säger också att Folkets Hus ännu inte har beslutat om domen ska överklagas. Domen kommer inte påverka verksamheten för Folkets Hus, utan man kommer kunna fortsätta som vanligt.

 – Vi är förberedda och kommer kunna betala. Vi har löst en finansiering, säger Ulrika Westin, vd för Folkets Hus i Sundsvall.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".