Amanda Söderblom och Max Almroth. Foto:Alexander Arvidsson/Sveriges Radio
Amanda Söderblom och Max Almroth ingår i arrangörsgruppen för Kawaiicon Foto: Alexander Arvidsson/Sveriges Radio

Mycket glädje på Kawaiicon i Sundsvall

Amanda Söderblom: Allt är välkommet.
3:23 min

Under helgen har det vankats Kawaiicon i Åkerviksskolan i Sundsvall. Cirka 150 deltagare har besökt arrangemanget som beskrivs som ett cosplayevent.

Evenemanget ägde rum lördag till måndag och städningen var i full gång när jag anlände strax efter avslutningen och fick prata med Amanda Söderblom och Max Almroth som ingår i arrangörsgruppen.

– Det är folk med intresse för till exempel manga, anime men även comics från USA som har kommit hit och klätt ut sig till sina favoritkaraktärer. Säger Amanda Söderblom.

Det vanligaste i cosplaykretsar är japanska influenser i sin utklädnad. Men Amanda är för dagen utklädd till en karaktär från världen kring Harry Potter.

– Så är det, det är mycket populärkultur överlag här. Till exempel "Sagan Om ringen". TV-spel är väldigt stort också, allt är välkommet.

Och för Amanda Söderblom är det ingen tvekan om varför man ska åka på cosplay-event:

– För att det är kul! Om man inte är van vid den här världen så är det väldigt spännande att ta del av något nytt som man inte ser i vardagen. Även om man är helt ny på cosplay så blir man väldigt glad av att se andra människor med en sådan entusiasm. Det är färgglatt och högljutt. Säger Amanda Söderblom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".