Elisabet Finné väntar på påven
1 av 2
Det största man kan vara med om som katolik, säger Elisabet FInné från Sundsvall Foto: Foto: Maria Andersson
Som att vara på en fotbollsmatch
2 av 2
Elisabet Finné, Sundsvall firar mässa med påven Foto: Foto: Maria Andersson

Elisabeth från Sundsvall på mässa med påven

Elisabet Finné: Det är som att vara på en fotbollsmatch med Giffarna - lite fler nunnor bara
6:39 min

Idag samlas 19 000 katoliker i Malmö för att fira mässa med sin andlige ledare påve Franciscus. En av de som är med på mässan är Elisabeth Finné från Sundsvall.

Busslast efter busslast med besökare rullar in till stadion  i Malmö och utanför ringla köerna långa inför dagens gudstjänst. 
– Det regnar men det är fin stämning. Det har varit lite mutter i kön, några som försökte tränga sig, berättar Elisabet Finné från Sundsvall som är på plats.

Det är som att gå på fotboll med GIF:arna, bra stämning, köer och lite gruff.

– Det är jättemycket människor från alla möjliga länder. Nunnor som delar ut tidningen. Det är härligt att vara här, det känns underbart. Det är som att gå på fotboll med GIF:arna, bra stämning, köer och lite gruff, lite fler nunnor bara, säger Elisabet Finné.

19 000 besökare

Totalt kommer 19 000 besökare delta i mässan. En scen har byggts upp vid Malmö-klackens ståplatsläktare på den norra delen av stadion. 
– Jag älskar den här påven och tror att han kan förändra världen och det känns jättestort att få möta honom, säger Elisabet Finné.

Förutom Elisabet Finné finns även syster Lila Bork, Monica Forslund, Maria Andersson från Sundsvall på plats nere i Malmö.

– Men det är långt att åka säger Elisabet. Vi är inte så många norrlänningar.
– Ska man se det teoligiskt är det ett Gudsmöte. Man är en del av Kristi kropp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".