Samantha Ohlanders och Sara Parkman spelar fiol. Foto: Karin Lycke/SR
Sara Parkman, till höger, tillsammans med Samantha Ohlanders under en livespelning i P4. Foto: Karin Lycke/SR

Sara Parkman medlem i musikakademiens tankesmedja

"Viktigt att kultur inte bara finns i stora städer"
1:39 min

Nu bildas en ny tankesmedja - för musik. Projektet heter Unga tankar om musik (UTOM). En av medlemmarna är Sara Parkman, violinist, från Härnösand.

Smedjan ordnar under Kungliga musikaliska akademien och alla är professionella musiker, opinionsbildare, musikchefer, agenter, producenter och pedagoger i åldrarna 25 och 40 år. Mentor är Benny Andersson. Sara Parkman är en av de 17 första som blivit uttagna.

– Om jag får bestämma tycker jag att vi ska prata om kulturskolor och om hur viktigt det är att kunna hålla på med musik. Det är viktigt att människor får tillgång till musik och att kultur inte bara finns i stora städer. 

Sara Parkman är musiker, aktuell med både en egen skiva och i föreställningen Fäbodland som turnerar i Sverige. Nu även som medlem i UTOM. 

Hur tung är tankesmedjans röst?

- Musikaliska akademien är ett riktigt finsnobbigt rum med gubbar som sitter på mycket makt. Och om dom har skapat tankesmedjan så är det antingen som ett alibi för att man vill ha fräscht blod eller så är det för att dom faktiskt vill ha input. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".