Sebastian Samuelsson
På väg till Östersund och kanske världscuppremiären i Östersund den 27 november. Foto: Lennart Sundwall, Sveriges radio.

Sebastian,19 år, är jokern i vinterns skidskyttecirkus

Sebastian Samuelsson: Jag gillar utmaningar
4:44 min

Den 27 november är det världscuppremiär i skidskytte i Östersund. Het inför öppningen är Sollefteås junior Sebastian Samuelsson som säger sig älska utmaningar.

Sebastian Samuelsson, 19 år, betraktas som en riktig joker inför säsongen. Junioren (har två år kvar) från Sollefteå har tagit ytterligare steg under den hårda träningen som Wolfgang Pichler kräver.

– Jag har varit frisk under hela hösten, inte en endaste förkylning, säger Sebastian. Det är ett litet men ändock kvitto på att träningen fungerar.

Samuelsson och resten av skidskyttegänget har precis avslutat ett två veckor långt läger i Idre. Nu är Sebastian hemma på en snabbvisit men ikväll bär det av till Östersund.

– Vi ska träna och köra två uttagningstävlingar innan truppen till WC-premiären tas ut, säger Samuelsson.

Vad tror du?

– Det avgörs ju bland annat på tävlingarna vi ska ha, men det känns bra så jag hoppas, säger Samuelsson vidare.

Sverige har rätt till fyra manliga åkare. Den 23 november får vi svaret om Samuelsson får debutera i världscupen.

I bagaget har han ett guld och ett silver i ungdoms-OS. Plus en femteplats som bäst i JVM.

– Mitt mål är att få åka tävlingar i världscupen i vinter. Jag gillar utmaningar och ska försöka få några poäng i cupen under vintern.

Hur är det att träna under Pichler?

– Det är riktigt tufft men också en utmaning som jag gillar.

I truppen finns också Fredrik Lindström från Örnsköldsvik. Denne har bytt tränare inför den här säsongen och nu är det Niclas Grön som sköter den biten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".