Ishallen i Timrå och hockeyarenan i Örnsköldsvik i ett bildkollage. Foto: Sveriges Radio
Ishallen i Timrå och hockeyarenan i Örnsköldsvik. Foto: Sveriges Radio

Timrå bäst på isen men Modo vinner publikmatchen

Marknadschefen: Det är tudelat det här med TV
3:33 min

Det är stor skillnad på publiksiffrorna när det gäller våra två lag i hockeyallsvenskan. Timrå som leder serien har ett publikt snitt på 2 840 på sina inledande hemmamatcher medan Modo som är tia i allsvenskan visar upp 3 842 åskådare.

Det här är siffror efter de första nio spelade hemmamatcherna för både Modo och Timrå. Modo är därmed det bästa publiklaget i hockeyallsvenskan.

– Spelmässigt hemma är vi ju inte nöjda men publiksnittet är bra, säger Frank Eriksson som ärmarknadschef i Modo hockey.

I Timrå låter det inte lika uppåt när vi ber om kommentarer gällande publiktrenden. 

– Vi hade budgeterat för 2 800 och är nästan där. Men när vi spelat så bra och leder serien, så hade vi förstås trott att ännu fler skulle komma och stötta oss, säger Patrik Bylund som är marknadschef.

En del i förklaringen till dessa presenterade siffror är att Modo inför säsongen sålde cirka 2 000 biljetter via seriekort och logeplatser. Motsvarande siffra för Timrå är 1 500 sålda biljetter.

En annan förklaring kan vara valet av matchdagar. Måndagsmatcher är nytt för Modo och inte populärt.

– TV styr mycket och måndagar är ingen bra publikdag, konstaterar både Frank Eriksson och Patrik Bylund.

Nu har föreningarna två publika matcher framför sig. Det mesta tyder på att arenan i Örnsköldsvik fylls till sista plats (7 400 personer) på fredag kväll när Björklöven kommer på besök. Derbyt mellan Timrå och Modo den 5 december ser också ut att bli slutsåld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".