Niklas Edin svenska curlinglandslag inledde EM på ett bra sätt.
Niklas Edin svenska curlinglandslag inledde EM på ett bra sätt. Foto: WCF / Richard Gray
Curling

Sverige imponerade mot Tyskland i curling-EM

Niklas Edin: "Kändes riktigt stabilt"
0:23 min

Åtta omgångar. Det var allt som Lag Edin behövde för att vinna premiären mot Tyskland med 9-4 i curling-EM i Skottland.

– Det kändes riktigt stabilt, säger sidensjösonen Niklas Edin.

Den svenske skippern var riktigt nöjd med starten på mästerskapet.

– Vi fick koll på stenarna och isen tidigt. Vi gjorde två bra dragningar tidigt, och med den tidiga ledningen gick vi gärna för lite sådana slag för att komma in i sådana typer av uppgifter som vi kommer spela senare i turneringen, säger han.

Redan i kväll klockan 20 väntar nästa match i gruppspelet. Då ställs Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Henrik Leek mot Danmark. 

Även Lag Hasselborg - Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Maria Prytz - inledde EM med en seger, 9-5 mot Norge. 

– Vi spelade en väldigt bra förstaomgång. Sen tappade vi kontrollen på isen liten, ju längre in i matchen vi kom. Sen efter paus kom vi tillbaka starka och knöt ihop det bra, tycker jag, säger Hasselborg.

Ett lite udda problem för de svenska damerna var att det ramlade ner konfetti över banan. Detta beroende på en konsert i arenan förra veckan. Konfettin ramlar nu ner emellanåt på de olika banorna.

– Det är lika för alla, så det är bara att gilla läget och ta en tenisk timeout när det kommer ett skyfall, säger Hasselborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".