2014, Charlotte Kalla vann premiären i Bruksvallarna. Foto: TT Nyhetsbyrån
1 av 2
Charlotte Kalla är redo för världscuppremiär.
Johan Olsson, segrare på 15 kilometer klassisk stil i Bruksvallarna. 161119. Foto: Simon Gunnholt/SR
2 av 2
Johan Olsson, segrare på 15 kilometer klassisk stil i Bruksvallarna i lördags. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio

Charlotte Kalla och Johan Olsson uttagna till världscuppremiären

I fjol saknades  Johan Olsson i landslaget. Idag meddelades vilka som är uttagna till Världscuppremiären i Ruka i helgen. Olsson är uttagen, precis som Charlotte Kalla.

Både Johan Olsson och Daniel Richardsson saknades i landslaget i fjol, då de satsade på långlopp.

Men nu är båda tillbaka med sikte på VM. Och båda fanns i dag med i den trupp som togs ut till världscuppremiären i finska Ruka.

– Johan visade vilken bra skidåkare han är i Bruksvallarna där han vann 15 kilometersloppet. Daniel hade en tyngre premiärhelg, men vi vet vilka klassåkare de är båda två och de är därför givna åkare i Ruka, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Det känns väldigt roligt att de väljer att komma tillbaka till landslaget i vinter. Laget har nu en bra mix av äldre och yngre åkare som kan sporra varandra.

Med i truppen är även Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter, som båda saknades i Bruksvallarna på grund av sjukdom. Däremot saknas Sofia Henriksson, som är fortsatt sjuk. Även Ebba Andersson, som gjorde succé i Bruksvallarna, saknas.

Premiärtruppen

Damer:
Maja Dahlqvist, Falun/Borlänge SK, Hanna Falk, Ulricehamn IF, Anna Haag, AnnaEmil Sportklubb, Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, Charlotte Kalla, Piteå Elit, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Linn Sömskar, IFK Umeå, Emma Wikén, Åsarna IK, Jennie Öberg, Piteå Elit.

Herrar
Simon Andersson, Falun/Borlänge SK, Jens Burman, Åsarna IK, Johan Edin, IFK Mora SK, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, Marcus Hellner, Gällivare Skidallians, Emil Jönsson AnnaEmil Sportklubb, Johan Olsson, Stockvik SF, Teodor Peterson,IFK Umeå, Carl Quicklund, Östersund SK, Daniel Richardsson, Hudiksvall IF,Oskar Svensson, Falun/Borlänge SK .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".