Förvärv Diös
Foto: Pressbild/Diös

Diös i miljardaffär i Sundsvall

Knut Rost VD Diös: Vi är väldigt nöjda
0:51 min

Fastighetsbolaget Diös köper 32 fastigheter av Castellum för 4,5 miljarder kronor i Sundsvall, Umeå och Luleå.

Till största delen handlar det om att hyra ut till kontor men också till handel och en liten del, ca 5 % bostäder. Knut Rost är VD på Diös och han är nöjd idag. 

– Vi är väldigt nöjda med affären. Att vi har fått förvärva ett så fint bestånd, centralt, i de städer vi vill satsa i.

Planen nu är att bygga relationer med hyresgäster och att hyra ut vakanta lokaler. Några hyreshöjningar, det ser inte Knut Rost, som aktuellt. Varken för affärsidkare eller hyresgäster i nuläget.

– Nej, så tänker man inte. Alla kommersiella avtal, där sitter man i ett avtal som reglerar hyran och när det gäller bostäder så har inte Diös någon policy att höja hyran, nej.

Hur kommer de här städerna att påverkas nu när ni tar över?

– Jag utgår från och tror att det här kommer att påverka de här städerna väldigt positivt därför att när man pratar om de här tillväxtorterna så handlar mycket om hållbar stadsutveckling. Staden ska leva dygnet runt för alla. Och det låter ju som en klyscha men det är det inte. Vårt syfte med det vi gör är att det ska vara en levande stadskärna, säger Knut Rost på Diös.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".