En inbrottstjuv stjäl smycken under ett inbrott i en bostad Foto: Anders Wiklund/TT
Foto: Anders Wiklund/TT

Polisen larmar om omfattande inbrottsvåg senaste veckan

Den senaste veckan har inte mindre än tretton bostäder drabbats av inbrott bara i Sundsvallsområdet.

Till 23-tiden igår kväll har tretton inbrott i bostäder anmälts bara inom Sundsvalls kommun. Enligt uppgifter till P4 i måndags var det också två inbrott i Timrå kommun.

Polisen uppmanar nu allmänheten att vara extra uppmärksam på personer och bilar som man inte sett tidigare i sitt bostadsområde och att man ringer direkt man ser något misstänkt.

Tar sig in genom att krossa rutor

Under eftermiddagen igår drabbades fyra villor inte långt från varandra på Södermalm/Sallyhill, Gränsgatan, Vretgränd och Kullagergatan, och polisen i området med hundpatrull för att söka spår.

Tillvägagångssättet har varit likartat vid många av inbrotten, gärningspersonerna har krossat en ruta vid en altandörr eller på baksidan av huset och varit in och stulit främst smycken och klockor, men även elektronik och dybar fiskeutrustning.

Sent på kvällen igår upptäckte också en villaägare i Svartby i Örnsköldsvik ett inbrott som ska ha skett tidigare under eftermiddagen.

Det har anmälts ännu ett inbrott i Svartby i Örnsköldsvik nu på morgonen, och det ska ha hänt under natten till i dag enligt polisen.
Tjuvarna har tagit sig in genom ett källarfönster och stulit guldföremål och smycken när ingen var hemma.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".