Välkommen till Kramfors, skylt vid infarten.
Kramforshjärtat ligger i centrala Kramfors. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio

Nu öppnar Kramforshjärtat

"Vi möts för lite"
0:40 min

Under första advent öppnar Kramfors nya mötesplats Kramforshjärtat. En plats för alla oavsett ålder, kön och nationalitet.

– Det behövs för att vi känner att vi möts för lite. Vi känner att det finns behov av en lättillgänglig plats, Sofie Eriksson som är projektledare för integration vid Kramfors kommun.

Efter invigningen nu på söndag kommer det stå öppet på vardagar. Det kommer arrangeras en del aktiviteter och hur dessa kommer se ut beror till stor del på hur efterfrågan från besökarna ser ut. De kommer nämligen ha en del att säga till om när aktiviteterna ska bestämmas. 

Det är även tänkt att fungera som en plattform där företag och föreningar ska kunna marknadsföra sig och berätta om sina verksamheter. 

Det viktigaste med Kramforshjärtat är att det ska finnas en plats för människor att mötas på.

– Grunden för Kramforshjärtat är att det ska vara en plats att vara på. En plats som skapar förutsättningar till möten mellan människor, säger Sofie Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".