Ingen nattjour i Härnösand

Härnösandsborna kommer inte att få en distriktsläkarjour dygnet om. Landstinget kommer inte att satsa på det när sjukhuset stänger i höst, och inte heller det nya förslaget till entreprenad av sjukvården i Härnösand garanterar någon dygnetrunt-jour.

Efter midnatt menar Staffan Salomonsson att behovet av akutvård är litet så länge vårdcentralerna fungerar bra på dagtid. Förutom Staffan Salomonsson är det två läkare till, Anders Kempe och Patrik Wreeby som tillsammans vill ta över sjukvården i Härnösand.

Man hoppas på konkreta förhandlingar redan direkt efter sommaren för att kunna starta nästa år, om man kommer överens. Det skulle handla om tre vårdcentraler, en del specialistmottagningar och troligen även några sängplatser för korttidsvård.

En stötesten för dom tre entreprenörerna är att distriktsläkarkåren i Härnösand sagt nej till att ingå en samlad entreprenad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista