Ida tränare med elastiska band på sin bakgård
Ida Thunberg är själv utbildad personlig tränare. Foto: Privat

Så skaffar du en personlig tränare

Ida Thunberg PT: Träffa gärna din tränare personligen
2:19 min

Det är svårt att hitta sin Personliga tränare. Att söka på ett gym är bra. Be att få se intyg, ställ frågor och kolla om ni klickar, säger Ida Thunberg.

Om man är nybörjare på Gym kan det vara bra med någon som hjälper till att göra övningarna rätt, hur ofta man ska träna och kanske har kostråd. Det är saker en bra PT, personlig tränare, ska kunna.

Men, "Personlig tränare" är inte en yrkesskyddad titel, vilket betyder att vem som helst kan kalla sig för PT. Därför är det viktigt att man hittar rätt person.

Ida Thunberg är aktiv PT i Sundsvall, hon utbildade sig när hon var gravid;

– Jag utbildade mig 2011, att träna var ett av mina stora intressen och jag var intresserad av att lära mig mer.

Hur skaffar man en PT på bästa sätt, ska jag gå till ett gym?

– Ett gym, absolut. Men om det finns en sjukdomsbild med så bör nog vården vara med. Annars; var kräsen, ställ frågor, kolla så att personkemin klickar.

När började du kalla dig PT?

– När jag var klar. Jag hade gått en utbildning under ganska lång tid och jag kände mig absolut trygg i den kunskap jag hade fått och jag fick en licensiering och så där.

Att vem som helst kan kalla sig PT,vad tycker du om det?

– Det är lite klurigt förstås, det finns utbildningar och det jobbas på det. Men jag förstår att om man ska anlita en PT, att det kan vara svårt att veta vem man kan lita på.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".