Charlotte Kalla med landslagsläkaren Per Andersson (tv) och hennes tränare Magnus Ingesson.
Charlotte Kalla med landslagsläkaren Per Andersson och tränaren Magnus Ingesson. Foto: Anders Wiklund/TT

Kallas tränare: Det handlar om något annat än dålig form

Magnus Ingesson: Har många teorier
1:12 min

Charlotte Kalla har bestämt sig för att inte tävla i Lillehammer i helgen. Tränare Ingesson säger att det handlar om annat än dåligt form.

Idag ska Charlotte Kalla undersökas av läkare, dagen efter mardrömsstarten i världscuppremiären i Ruka, det bekräftar Charlottes tränare, Magnus Ingesson. 

– Det blir undersökningar, men det är Pliggen, landslagsläkaren, som har koll på det. Vad som sker vet inte jag riktigt.

Vad var orsaken tror du?

– Det handlar inte om bra eller dålig form utan det handlar om någonting annat i kroppen. Det kan man ganska snabbt konstatera.

Han har sina teorier om vad som kan vara fel men han är tydlig på den punkten. Det är inte något han vill diskutera i media.

– Teorier har man ju alltid men det är inte något jag gärna diskkuterar i media.

Har du pratat med Charlotte idag?

– Ja, Hon har sovit bra och så och det har inte varit mer med det. Hon vill påbörja det hela och se om man kan hitta någonting. Så det är lite tålamodprövning nu.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".