Affisch från Teater Västernorrlands uppsättning av Häxor när drevet går.
1 av 2
Affisch från Teater Västernorrlands uppsättning av Häxor när drevet går. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR
Kristoffer Berglund regissör med rötterna i Sollefteå.
2 av 2
Kristoffer Berglund regissör med rötterna i Sollefteå. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR

Teater Västernorrland presenterar vårens föreställningar

Kristoffer Berglund manusförfattare och regissör sätter upp Drömmen om Marbella
4:11 min

På tisdagen presenterade Teater Västernorrland vårprogrammet. Förutom att lunchföreställningarna fortsätter så handlar det om två nya föreställningar.

"Drömmen om Marbella" är baserad på en verklig historia om unga narkomaner och människorna som lever omkring dem. Sollefteåfödda Kristoffer Berglund debuterar som manusförfattare och regissör. 

– För två år sedan träffade jag en kille i Sundsvall som precis hade kommit in på rehab. "Niklas" hade varit narkoman sedan han var 13 år och var 18 år när jag träffade honom, berättar Kristoffer Berglund. 

Under två års tid träffades de båda och ett manus växte fram som nu har blivit "Drömmen om Marbella". 

- Jag var döless på att gå från pjäs till pjäs och ville göra något som betyder någonting för mig på riktigt och jag ville göra det i mitt hemlän, berättar Kristoffer Berglund.

"Drömmen om Marbella" har premiär i Sollefteå den 24 februari.

Den andra föreställningen, "Häxor - när drevet går" handlar om de svenska trolldomsprocesserna, om jakten på syndabockar och vårt behov att passa in i flocken. Therese Söderberg med rötterna i Matfors har skrivet manus och premiär är den 11 mars på Sveateatern i Sundsvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".