Susanne Klockar Öhrnell är Planchef i Sundsvall kommun
Susanne Klockar Öhrnell, planchef Sundsvalls kommun, utanför byggnationerna vid inre hamnen. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio

I Sundsvall byggs det nära vattnet

Susanne Klockar Öhrnell, planchef Sundsvalls kommun
1:48 min

Susanne Klockar Öhrnell, planchef vid Sundsvalls kommun berättar varför det byggs så mycket nära vattnet i Sundsvall i nuläget.

Det byggs och planeras mycket för bostäder i centrala Sundsvall i nuläget. I Sidsjön ska en helt ny stadsfel byggas upp som kommer heta Katrinehill och både vid Norra Kajen och Inre Hamnen byggs det nytt. Längs med hela inre hamnen ska det bli en ny stadsdel. 

– Sundsvall har haft i sin översiktsplan en långsiktigt utvecklingsstrategi att det ska byggas nära vatten, säger Susanne Klockar Öhrnell som är planchef på Sundsvalls kommun. 

Susanne Klockar Öhrnell säger att för framtiden vill man från kommunen att stadsdelarna ska flyta samman mer så att fler personer kan bo på mindre ytor

– Utvecklingen som vi vill se är att vi via att förtäta stan och nyttja redan gjorda investeringar med gator och ledningar så kan vi bygga tätare så att fler kan bo på en mindre yta, säger Susanne Klockar Öhrnell. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".