Per Svartvadet ny general manager Modo Hockey. Foto: MODO Hockey/Håkan Nordström.
Per Svartvadet. Foto: MODO Hockey/Håkan Nordström

Modo säger upp Svartvadet som sportchef

"Vi behöver ny energi och en auktoritär ledare"
0:28 min

Modo gör stora förändringar efter den hittills svarta inledningen av säsongen i hockeyallsvenskan. Per Svartvadet sägs upp som sportchef och sportrådet avvecklas.

Däremot fortsätter Andreas Johansson som huvudtränare i Modo hockey samtidigt som han blir tillförordnad sportchef under rekryteringsprocessen.

Modo har tre raka förluster efter att ha blivit utklassat på hemmaplan av Bik Karlskoga (1-5) i tisdags och har inte tagit en trepoängare på sina senaste åtta matcher.

Det här är starten på ett långsiktigt arbete, enligt klubben, för att hitta en ny sportslig modell i föreningen under namnet Återväxten 2020.

– För att driva igenom Återväxten 2020 så behövs det ett nytt ledarskap, konstaterar Johan Widebro, vd i Modo hockey.

Vi behöver ny energi, tydlighet och en auktoritär ledare.

– Per Svartvadet har gjort ett jättebra jobb och lagt ner mycket tid, engagemang och hjärta i Modo hockey. Vi ska komma ihåg att det är en person som spelat flest matcher för Modo hockey i historien, men vi har bedömt att vi behöver ny energi, tydlighet och en auktoritär ledare som kan ta det här vidare, säger Johan Widebro.

Varför sker den här förändringen just nu?

– Per Svartvadet har sex månaders uppsägningstid och då vi vill ha en ny sportchef på plats som kan rekrytera spelare inför kommande säsong.

Enligt klubben kommer Svartvadet finnas kvar i organisationen under sin uppsägningstid, men kommer att fokusera på andra arbetsuppgifter. 

Målet är fortfarande SHL

– Målsättningen har diskuterats under hösten och vi vill nu vara tydliga med att vi ska vara tillbaka i SHL senast säsongen 2018/2019, säger Johan Widebro, vd i Modo hockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".